Türkiye - Gündem 21.03.2018 16:10

"Türkiye Terörist Tehdidi Tamamen Ortadan Kalkana Kadar Durmayacak"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması"nda konuştu.
"Türkiye Terörist Tehdidi Tamamen Ortadan Kalkana Kadar Durmayacak"

"Ormana sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün burada, "Daha Yeşil Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edelim" sloganıyla yeni bir hamle başlatıyoruz. Amacımız, halen ülkemizin yüzde 28,6'sını kaplayan orman varlığımızı, 2023 yılında yüzde 30'a çıkarmaktır. Bunun için tüm vatandaşlarımızı, orman varlığımızı artırma kampanyamıza katılmaya davet ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orman, su ve tabiat varlığımızı ne kadar güçlendirirsek, gelecek nesillere o kadar yaşanabilir bir Türkiye bırakacağımızı biliyoruz. Ormana sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır. Çünkü ağaçsız toprak, erozyonla suya karışıp gitmeye mahkumdur." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3698 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Erdoğan "Sincar'da 38 PKK'lıyı etkisiz hale getirdik. Eğer bu devam ederse daha ileri gideriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afrin şehir merkezi kontrol altına alındı. Hemen süratle okulları bakıma aldık. Hastaneleri, hepsini bakıma alıyoruz. Oraların kontrolünü, yönetimini, hepsini bakımımız altına alıyoruz ve huzurlu bir ortamı bir an önce orada sağlayacağız." diye konuştu.

"Sizin bırakınız oradan çıkmamayı, orada bulunmaya hakkınız yok"
Erdoğan, "Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Neymiş, Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Bir defa sizin bırakınız oradan çıkmamayı, orada bulunmaya hakkınız yok."  dedi.

"Demek ki bu silahları Türkiye'ye veya İran'a karşı kullanacaksın"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Suriye) 911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu silahlar buraya niye geliyor? Demek ki bu sınırın ötesinde Türkiye var, bunu Türkiye'ye karşı kullanacaksın veya İran'a karşı kullanacaksın. Başka yok. Rusya ile böyle bir şeye giremez. Girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlak verir." diye konuştu.

"Trump'tan bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz"
Erdoğan, "Amerika Başkanı Sayın Trump'tan ülkemize yönelik politikalardaki kafa karışıklığını giderecek, artık hadsizlik boyutuna varan açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Sayın Trump adına konuşanlar ne dediklerinin farkında değiller." dedi.

"Türkiye, terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Münbiç başta olmak üzere sınırları boyunca kendisine saldırmak üzere hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz." diye konuştu.