Magazin 16.10.2021 04:38 Güncelleme: 15.10.2021 22:09

"TÜRK USULÜ KAHVALTI SEVİYORUM"

İspanyol oyuncu Pedro Alonso O'choro, Epsilon yayın evinden çıkan Filipo'nun Kitabı adlı kitabının tanıtımı için geldiği İstanbul'da kameraların karşısına geçti.
"TÜRK USULÜ KAHVALTI SEVİYORUM"

'La Casa Da Papel' dizisiyle tanınan ünlü oyuncu dün Taksim'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Yayın evin konuğu olarak geldiği Türkiye'de, okurlarıyla buluşturduğu ve büyük beğeni toplayan Filipo’nun Kitabı’yla oyunculuğunun yanı sıra yazar kimliğini de ortaya çıkaran Pedro Alonso günlük hayatta Türk kahvaltısını çok sevdiğini söyledi.

Türkiye'ye ikinci kez geldiğini anlatan ünlü aktör, Türkiye'yi uzun süre kalabileceği bir yer olarak tarif edip "Ben buraya ikinci kez geldim. Sokağa çıktığında Türklerle büyük bir akış yaşıyorum. Benim hissim bu hemen bir bağlantı kurduğunu düşünüyorum. Uzun bir süre kalabileceğimiz bir yer. Türkler çok tatlı' diye konuştu.

Büyük bir egosu olduğunu ancak onunla baş etmeye çalıştığını da anlatan Alonso sözlerini şöyle devam etti: 'Benim çok büyük bir egom var sürekli onu dövüyorum vuruyorum. Onunla savaşmaya çalışıyorum ona her zaman kolay olmuyor. Gurur her zaman daha kolaydır. Kin kolaydır. Bizi esir alan şeyler egodan gelir. Bizim iğne ile o balonu patlat mamız lazım. Benim en sevdiğim sporlardan biri ego balonlarını patlatmak"

Filipo’nun Kitabı’nda hipnoz yoluyla yapılan bir regresyon seansıyla başka bir yaşama ve başka bir bedene yaptığı yolculuğu anlatan Pedro Alonso yaptığı içsel yolculukları ise şu sözlerle tarif etti: "Ben seyyah bir insanım seyahat etmeyi seviyorum. Bir dede ruhum var eve kendimi kapatıyorum bisküvilerimi alıyorum resim yapıyorum Yazı yazıyorum. Sonra montunu çekip istediğim yere çekip gidiyorum. Benim bir ikiz kardeşim var o hiç bana benzemiyor. O hareket etmeyi sevmiyor"

Aloonso ayrıca Türk yemekleri ile çok kahvaltısını çok sevdiğini ve bu nedenle kilo almaktan korktuğunu anlatıp "Gülük hayatta kahvaltıyı çok seven bir insanım ama Türk usulü kahvaltı seviyorum. Hayatım bir kahvaltıdan ibaret, kahvaltı sofrasını oturmuş gibiyim. Bu ruh halini seviyorum, kahve, konuşma, okuma, resim vesaire... Türkiye o yüzden benim için çok  tehlikeli.Kahvaltıda kendimi kaybedebilirim. On gün daha geçirdikten sonra  giysilerime sığamayacağımı düşünüyorum. Türkiye'nin bam telime dokunan bir dokusu var. Her şey o kadar taze ve aşkla yapılmış ki" şeklinde konuştu.

Ünlü oyuncu Pedro Alonso O’choro, Türkiye’de Epsilon’un okurlarla buluşturduğu ve büyük beğeni toplayan Filipo’nun Kitabı’yla oyunculuğunun yanı sıra yazar kimliğiyle de başarısını ortaya koyuyor. Pedro Alonso göz alıcı illüstrasyonların eşlik ettiği dikkat çekici kitabında, hipnoz yoluyla yapılan bir regresyon* seansıyla başka bir yaşama ve başka bir bedene yaptığı yolculuğu anlatıyor. Pedro Alonso, geçmişine yaptığı bu spiritüel yolculukta, imparatorluk günlerinde doğuda göreve giden Romalı asker Filipo olarak reenkarne olur. MAZLUM AYDIN