Spor 19.06.2021 13:00 Güncelleme: 19.06.2021 13:20

TÜRK SPORUNA BÜYÜK YATIRIM

Turkcell, 2002 yılından beri yaptığı spor yatırımlarını pandemiye rağmen arttırarak 1 milyar TL'ye çıkardı.
TÜRK SPORUNA BÜYÜK YATIRIM

MUSTAFA YAŞAR | BAKÜ

Türk sporunun büyük destekçilerinden Turkcell, 2002 yılından beri yaptığı spor yatırımları sayesinde TURKSPORU’nun gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Turkcell pandemiye rağmen Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu ile olan ana sponsorluklarını geliştirerek 19 yılda TURKSPORU’na yaptığı toplam yatırımı 1 milyar TL’ye çıkarttı.

Konuyla ilgili Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de spor müdürlerine açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan “Ülkelerin en önemli zenginliğinin beşeri yetenek olduğuna inanıyoruz. Spor kültürünü yerleştirmek amacıyla yıllardır toplumu spora yönlendiren çalışmalara katkı sağlıyoruz. Bu amaçla TURKSPORU’na destek veriyoruz. Spora olan yatırımımızı pandemiye rağmen artırarak sürdürdük. Bundan sonra da ülkemiz için, ülkemizin spor geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Olimpiyattaki 4 sporcudan 1’i Turkcell'li olacak

Türk sporunun olduğundan çok daha ileri gitmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Erkan," Bizi bir millet olarak bir arada tutan bağlardan birinin de spor sevgisi olduğunu biliyoruz. Tüm branşlardaki ay-yıldızlı sporcularımızın katılacakları yarışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz."diye konuştu.

Atletizm ve yüzmeye verdikleri desteklerin güzel sonuçlarını aldıklarını belirten Murat Erkan,“Türkiye’deki lisanslı atlet sayısı 250 bini, lisanslı yüzücü sayısı ise 200 bini aştı. Bu destek sonunda gelişen sporcu havuzu sayesinde ise Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları’na kota alan sporcuların yüzde 27’si bu iki daldan çıktı. Bu sayede, Tokyo vizesi alan 82 sporcudan 22’si atletizm ve yüzme disiplinlerinden geliyor. Öte yandan tüm Paralimpik Oyunları kafilemiz de Turkcel’li sporculardan oluşuyor. Şu ana kadar ana sponsoru olduğumuz Bedensel Engelli Spor Federasyonu’na
bağlı atıcılık, atletizm, masa tenisi, tekerlekli sandalye basketbolu, okçuluk ve yüzme olmak üzere toplam 6 branşta 40 sporcu 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde etti” dedi.


Pedallar eğitim bursu için döndü

Salgın döneminde Turkcell’in destek verdiği sporlardan biri de bisiklet oldu. Bisiklet sporunun Türkiye’de yayılması için çalışmalarını sürdüren Turkcell, kendi adını verdiği bir GranFondo Serisi başlattı. Turkcell GranFondo Serisi’nin ilk yarışı İstanbul’da gerçekleştirildi. 13 Haziran’da Beykoz Belediyesi’nin desteği ile Beykoz’da gerçekleştirilen Turkcell GranFondo İstanbul yol bisikleti yarışı sayesinde hem İstanbul’daki ilk GranFondo bisiklet yarışı gerçekleştirildi hem de salgın döneminde vefat eden sağlık çalışanlarının çocukları için eğitim bursu kampanyası gerçekleştirildi. Öte yandan yarış kapsamında toplanarak geri dönüşüme sokulan teknolojik atıklardan elde edilen gelir ise Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) aracılığıyla burs kampanyasına aktarıldı.



'Canlı yayına bakışımız değişmeli'

Türkiye’de canlı futbol maç yayınları için bakış açısının değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Erkan, "Futbolseverlerin resmi yayına ulaşmasını kolaylaştırmak gerekiyor. Doğru kitlelere, doğru şekilde sunarak erişilebilir yapmamız gerekiyor. Bunun için de tüm paydaşların kafa kafaya vererek futbolumuzun kitlelere nasıl doğru şekilde ulaşacağını düşünmemiz gerek. Futbol severleri anlayarak onları da ikna edecek bir çözüm bulmak gerekiyor. Uygun koşullar oluşursa Turkcell de bu çözümün içerisinde yer almak için gerekli değerlendirmeleri yapabilir” diye konuştu.