Magazin 19.05.2022 04:57

Türk havacılığının efsanesine Madelet Başusta'ya onursal üyelik ve altın madalya  

Yaşayan bir efsane olan Türk havacılık tarihine adını kazıyan Madelet Grabbe Başusta için Ankara Türk Hava Kurumu müzesinde 'Onursal Üyelik Beratı ve Altın Madalya' töreni düzenlendi. 
Türk havacılığının efsanesine Madelet Başusta'ya onursal üyelik ve altın madalya   

Prodüktör ve yönetmen olan eşi Hüseyin Başusta ile töreni onurlandıran Madelet Başusta’ya altın madalyasını Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya takdim etti. Tören’de duygu ve düşüncelerini paylaşan Kaya “THK’nın değerli hocası Madelet Grabbe Başusta’nın yaptırmış olduğu Sabiha Gökçen köşesi ile müzemiz daha modern bir hal aldı. Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ şiarıyla kurduğu Türk Hava Kurumu’nun daha nice yüzyıllar görmesini temenni ediyorum” dedi. 

THK Müzesinde gerçekleştirilen madalya törenine katılan Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Madelet Grabbe Başusta’yla dostuklarının çok uzun yıllar öncesine dayandığını, deprem zamanı yaşadıklarıklarını hala unutamadığını belirtti. 

Törende konuşan prodüktör ve yönetmen Hüseyin Başusta ise konuşmasında “Altın Madalya” ve “Onursal Üyelik Beratı” takdimi törenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Dünyadaki müzelerde bulunan köşelere eş değer olarak yapmak için gerek Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, gerek Hava Kuvvetleri Yeşilköy ve Etimesgut Askeri Müzeleri, TRT ve Anadolu Ajansı’nın arşivleriyle aylarca yazıştık. Sabiha GÖKÇEN’e ait bilgi, belge, video, fotoğraf, silah, ATATÜRK’le yazıştığı mektuplarına kadar topladık ve dijital olarak bilgisayara hepsini kaydettik. Böylelikle Müzemiz Sevgili Hocamız ve bağışçımız Madelet Grabbe BAŞUSTA’nın da destekleriyle yeni ve modern bir yüze kavuşmuş oldu” sözlerine yer verdi. ŞAFAK GÜVEN