Magazin 08.07.2020 03:00

TÜRK BÖBREK VAKFI BAĞIŞÇILARINA EV ZİYARETİ İLE TEŞEKKÜR EDİYOR

35. yılını kutlayan Türk Böbrek Vakfı, pandemi sürecinde çalışmalarına ara vermeden, korunma kurallarına uyarak devam ediyor.
TÜRK BÖBREK VAKFI BAĞIŞÇILARINA EV ZİYARETİ İLE TEŞEKKÜR EDİYOR

Vakfın bağışçılarına yönelik düzenlediği davetlere ise ara verildi. Vakıf gönüllüleri tarafından, uzaktan yapılan organizasyonlarla diyaliz tedavisi gören hastalara da  destek devam ediyor.

Vakfın uzun soluklu bağışçılarından olan Canan ve Ali Salargil çifti, pandemi sürecinde diyaliz tedavisi gören hastaları düşünerek vakfa iki diyaliz makinesi bağışında bulunarak hastaların yüzünü güldürdü.  

Bugüne kadar 8 diyaliz makinesi bağışında bulunarak Türk Böbrek Vakfı’nın son dönem kronik böbrek yetersizliği hastalarına nitelikli hizmet sunabilme misyonunu gerçekleştirmesine destek veren Salargil çiftine, Türk Böbrek Vakfı adına Mütevelli Heyet Üyesi Seval Ermiş tarafından evlerine yapılan ziyaretle  bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Türk Böbrek Vakfı, halen İstanbul ve Tekirdağ’da bulunan üç diyaliz merkezinde yılda yaklaşık 300 hastaya diyaliz hizmeti sağlarken, ürettiği ulusal projeler ile öğrencilere ve toplumun her kesimine kronik böbrek hastalığının farkındalığını arttırma konusunda eğitimler  götürüyor. Vakıf, tıp fakültesi öğrencilerine sağladığı burslar ile eğitime de destek veriyor.