Dünya Kaynak: (İHA) 21.03.2017 10:47 Güncelleme: 21.03.2017 11:28

Trump'ın yasağı THY'yi kapsamıyor

Trump'ın yasağı THY'yi kapsamıyor

8 ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye yapılan uçuşlarda, yolcuların uçaklara cep telefonundan büyük elektronik alet alımının yasaklandığı yönündeki haberler üzerine THY’den yapılan açıklamada, "Kabin içinde elektronik eşya taşıma prosedürlerimiz herhangi bir değişiklik olmaksızın uygulanmaktadır" denildi.

Trump yönetimi sekiz ülkeden ABD’ye yapılan uçuşlarda; yolcuların, boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı. Uluslararası bir haber ajansında konuşan ABD’li bir yetkili, söz konusu yasağın aralarında İstanbul’un da bulunduğu dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD’ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını öne sürdü.

THY’den yapılan açıklamada ise "Uçuşlarımızdaki güvenlik uygulamaları normal olarak devam ediyor. Henüz ABD’den gelen resmi bir bilgi yok" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"ABD uçuşlarında yolcuların boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabin içine almalarının yasaklanması konulu haberlerle ilgili olarak operasyonlarımıza yansıyan herhangi bir olumsuzluk veya farklı bir uygulama bulunmamakta. Kabin içinde elektronik eşya taşıma prosedürlerimiz herhangi bir değişiklik olmaksızın uygulanmaktadır" ifadelerine yer verildi.