Dünya 23.03.2018 10:27

Trump O'nu Da Görevden Aldı!

ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı yakın ekip arkadaşlarına bir yenisini daha ekledi ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın görevine son verdi.
Trump O'nu Da Görevden Aldı!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın görevden alınacağı iddiaları bir süredir gündemdeydi. Göreve başladığı dönemde birlikte çalıştığı çok sayıda isimle yollarını ayıran Trump'ın McMaster'ı 'kovulacaklar listesinin başına' yazdığı iddia ediliyordu.

Görevden alınan McMaster'ın yerine, sağ kanat politikacılar arasında sert görüşleriyle bilinen eski diplomat John Bolton'ı atadı. Değişikliği Twitter hesabından duyuran Trump, McMaster'a teşekkür etti ve 'her zaman arkadaş kalacaklarını' söyledi.

Göreve yeni atanan Bolton, İran ve Kuzey Kore'ye karşı askeri gücün kullanılması gerektiğini, Rusya'ya karşı ise "daha sert önlemler alınması gerektiğini" düşünen bir isim. George W. Bush döneminde Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Bolton, 2003'te ABD'nin Irak'ı işgalini de savunmuştu.  

John Bolton, 15 aydan kısa bir sürede Trump'ın üçüncü ulusal güvenlik danışmanı olacak. Trump, geçtiğimiz yıl Michael Flynn'ın, bugün de Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın görevine son verdi.

McMaster ise açıklamada, 34 yıllık hizmetinin ardından bu yaz ABD Ordusundan emekli olacağını duyurdu.

BEYAZ SARAY YALANLAMIŞTI

ABD basınında McMaster'ın görevinden alınacağına dair çıkan haberlere rağmen Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, geçen hafta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Herbert Raymond McMaster'ın gönderileceği iddialarını yalanlamıştı.