Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 11:00 Güncelleme: 09.09.2024 11:28

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kritik istihdam verisi sonrası altında satış baskısı

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş., altının ,500 dolar/ons sınırına tutunmaya çalıştığı hareketli bir haftayı geride bıraktığını bildirdi.
Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kritik istihdam verisi sonrası altında satış baskısı

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş’nin raporunda altının ,500 dolar/ons sınırına tutunmaya çalıştığı hareketli bir haftayı geride bıraktığı belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Pazartesi gününe 2,503 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, kritik verilerin duyurulduğu haftaya düşüşle giriş yaptı. Haftanın ilk üç günü 2,500 dolar/ons psikolojik seviyesine yakın ancak altında kapanış yapan altın, perşembe günü beklentilerin oldukça altında gelen ADP istihdam verisiyle yukarı doğru hareketlendi. Cuma günü ise tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında duyurulmasıyla altın, ilk tepki olarak rekor seviyeye yaklaşarak 2,529 dolar/ons ile haftanın en yüksek değerini kaydetti.

“Ancak, verileri 50 baz puanlık daha agresif bir faiz indirimi için yetersiz bulan piyasanın beklentileri 25 baz puanlık bir indirim etrafında şekillenirken sarı maden de satış baskısına maruz kaldı. Böylece, haftayı 2,498 dolar/ons seviyesinde tamamlayan altın, haftalık bazda yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı. Şimdi ise yatırım dünyasının dikkati, bu hafta ABD’de açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrilmiş durumda.

“Gümüş, düşüşünü ikinci haftaya taşıdı. Haftayı 28,81 dolar/ons seviyesiyle açan beyaz maden, 27,94 seviyesinde tamamlayarak haftalık yüzde 3,2 kayıp elde etti. Altın gümüş rasyosu ise 89,4 ile son bir ayın en yüksek seviyesini kaydederken gümüşün baskı gördüğü bir unsur olarak öne çıkıyor.

“Platin de haftayı kayıpla kapattı. Haftaya 924 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, haftayı 919 dolar/ons ile noktalayarak haftalık bazda yüzde 0,5 kayıp yaşadı.

“Paladyum ise dört haftalık bir yükseliş serisinin ardından yüzünü kırmızıya döndü. Haftaya 955 dolar/ons seviyesiyle başlayan paladyum, cuma seansını 897 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak haftalık yüzde 6,1 kayıp ile haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.”