Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.09.2024 12:00 Güncelleme: 13.09.2024 15:25

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altından yeni rekor

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının 2.560 dolar/ons ile zirve seviyesini tazelediğini duyurdu.
Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altından yeni rekor

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, maden analizinde şu ifadelere yer verdi:

"Altın, 2.560 dolar/ons ile zirve seviyesini tazeledi. Güne 2.513 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, gün içindeki önemli gelişmelerden destek bularak 2.530 direncini aşmayı başardı. Avrupa Merkez Bankası faiz indirimi kararı alırken ABD’de ÜFE rakamları aylık bazda artış, yıllık bazda ise düşüşe işaret etti. Böylece, gelecek haftaki Fed toplantısında faiz indirimi kararının çıkıp güvercin politika döneminin başlaması fiyatlanmaya devam ederken altın da 2.560 dolar/ons’a kadar uzanarak yeni bir zirve seviye tayin etti ve diğer kıymetli madenler de kayda değer yükselişler yaşadı. 2.559 dolar/ons ile de en yüksek kapanışını gerçekleştiren sarı maden, günlük yüzde 1,9 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş, 30 dolar/ons sınırına doğru atılım yaptığı bir seansı geride bıraktı. Güne 28,71 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden de yaşanan gelişmelerden destek bularak 29,88 dolar/ons seviyesine yükselerek seansı kapadı. Gümüş, son iki haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken günlük yüzde 4,2 kazanç ile günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu.

Platin de günü artıda kapattı. Güne 953 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 979 dolar/ons seviyesinde noktalayarak yaklaşık son iki ayın en yüksek kapanışını yaparken günlük yüzde 2,8 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum dördüncü günü de yeşilde kapattı. Paladyum, bu hafta Rusya Başkanı Putin’in uranyum ve nikel gibi bazı ürünlerin ihracatına kısıtlama getirilebileceğini söylemesinden ve kıymetli madenler piyasasındaki yükselişten destek buldu. Böylece, günü 1.009 dolar/ons seviyesinden açan paladyum, seansı 1.047 dolar/ons seviyesiyle tamamlayarak son beş ayın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken günlük yüzde 3,8 kazanç elde etti.