Teknoloji Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 13:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:08

Trendyol bu yazın alışveriş trendlerini açıkladı: güneş kremleri yaza damgasını vurdu

Trendyol'un, yaza ilişkin alışveriş verilerine göre güneş kremleri bu dönemin en fazla sipariş alan ürünü oldu. Klima ve vantilatör satışları çok büyük oranda arttı. IPL lazer epilasyon cihazları elektronik ürün alışverişlerinde ön plana çıktı.
Trendyol bu yazın alışveriş trendlerini açıkladı: güneş kremleri yaza damgasını vurdu

Dünyada rekor sıcaklıkların yaşandığı 2024 yazında Türkiye genelinde de havalar, mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Yüksek sıcaklıklar alışveriş tercihlerine de etki etti. Trendyol’un, yaza ilişkin alışveriş verilerine göre güneş kremleri bu dönemin en fazla sipariş alan ürünü oldu. Klima ve vantilatör satışları çok büyük oranda arttı. IPL lazer epilasyon cihazları elektronik ürün alışverişlerinde ön plana çıktı.

Trendyol, yaz mevsimine dair alışveriş verilerini paylaştı. Güneş ışınlarının yakıcı etkisinin fazlasıyla hissedildiği bu dönemde, yüksek sıcaklıklar alışveriş tercihlerini etkiledi. Kozmetik kategorisi, tüm alışverişlerde en fazla tercih edilen ürün grubu oldu. Yüz güneş kreminin ardından yüz kremi, cilt serumu, saç serumu ve yağı, maskara ve ruj en çok tercih edilen ürünlerde dikkat çekti. Işıltılı güneş kremleri, bronzlaştırıcılar, bakım yağları ve saç şekillendirici sakızlar yazın kozmetik trendlerini belirledi. Yüzde 30’luk artış oranıyla, geçtiğimiz yıl aynı döneme göre satışları en çok yükselen ürün grubu parfüm oldu. Bu sene sıcaklıkların Haziran ayı ile birlikte başlaması, klima ve vantilatör satışlarını artırdı. Klimada en fazla talebi 12 bin ve 18 bin BTU soğutma kapasiteli ürünler aldı. Vantilatörde, ayaklı modeller en çok tercih edilen ürünler oldu. Kullanıcılar ayrıca portatif soğutuculara da büyük ilgi gösterdi.

Elektroniğin yükselen ürünü: Epilasyon cihazları

Bu yaz, elektronik ürün alışverişlerinin yükselen ürünü IPL lazer epilasyon cihazı oldu. Bu ürünle birlikte kablosuz kulaklıklar, elektronik ürün grubunun en çok sipariş alan ürünleri arasında ön plana çıktı.