Spor 21.03.2018 13:47

Trabzonsporlu Basketbolcuların Anlamlı Ziyareti

Trazbzonspor Basketbol takımının oyuncuları, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Trabzonsporlu Basketbolcuların Anlamlı Ziyareti

“Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz!” diyen bordo mavililer, Trabzon’da çalışanları down sendromlulardan oluşan Ballim Kafe’yi ziyaret etti.

Trabzon Umuda Destek Derneği ve İşletme Sorumlusu Reyhan Oral, “İşletmemizde sadece Down Sendromlular değil, engelli arkadaşlarımız da var. Burada onların sosyal hayatlarına olumlu etki etmek için mücadele ediyoruz. Sizlerin de bu farkındalığa katkı sağlamanız nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

Trabzonspor’un Litvanyalı gardı Sarunas Vasiliauskas, “Bugün, tamamen onların gülümsemesi, keyif alması ile alakalı. Biz de bunun için buradayız. Bundan gerçekten onur duyuyoruz. Görüyoruz ki onlar da aslında bizim kulübümüzün taraftarı. Futbol, basketbol fark etmiyor. Onlar bizi seviyor, biz de onları seviyoruz” şeklinde konuşurken, ABD’li oyuncu Paul Harris, “Bize bugünün down sendromlular günü olduğunu söylediklerinde hemen buraya gelmek istedim. Bu çocukların yüzüne bir gülümseme kondurabilmek bizim için bir onur. Buradaki atmosferden çok keyif aldım” dedi.