Spor 24.02.2018 12:56 Güncelleme: 24.02.2018 19:42

Tour Of Antalya Sona Doğru

Tour Of Antalya'nın 3'üncü gününde koşulan 32.5 kilometrelik Feslikan (Geyik Bayırı) tırmanış etabını Marathon Tula Takımı'ndan Artem Oveckhin 01.04.40 ile kazandı. İkinciliği Polartech -Kometa Takımı'ndan 01.05.22 ile Awet Habtom, üçüncülüğü ise Wilier Triestina-Bella Italia Takımı'ndan Edoardo Zardini de 01.05.24 ile elde etti.
Tour Of Antalya Sona Doğru

KAÇIŞLARLA BAŞLADI

Saat 09.30'da Tünektepe'deki Teleferik Tesisleri önünden verilen startla birlikte 131 bisikletçi etaba başladı. Startla birlikte hemen kaçışlar başladı fakat 3 bisikletçinin atak şansına Peleton yanıt verince yakalandılar. 3'üncü kilometre geçilirken aralarında Salcano Sakarya Takımı'dan Ahmet Örken'in de bulunduğu 3 kişilik kaçış grubu arayı 22 saniye kadar açtı. Arkalarında ise hemen 22 kişilik bir başka kaçış grubu oluştu. Ahmet Örken'le birlikte Ukrayna Milli Takımı'ndan Makssym Vasyliev ve Erı-Tel'den Daniel Habtemicheal ön grupta yer aldı. Çakırlar Mevkii geride kalırken fark 58-54 saniye arasında gitti geldi. Bu üçlüye yetişmek için atak yapan Tarletto Isorex Takımı'ndan Ruben Scheire ile Polychronis Tzortzakis fazla gidemedi ve yakalandı.

TIRMANIŞ BAŞLIYOR

Finişe 15 kilometre kala tırmanışın başlamasıyla birlikte bisikletçiler tek tek hünerlerini sergilemeye başladı. Marathon-Tula Cycling'ten Artem Ovechkin aniden tek başına pedal basıp artan bir tempo ile gruptan ayrıldı. Ardında 30 kişilik bir grup bırakan Artem 19 saniye ile başlayan zaman farkına gittikçe artan temposu ile 1 dakikanın üstüne çıktı.

GEYİK BAYIRI TIRMANIŞ PRİMİ

24.7'inci kilometre geçilirken etabın ilk yokuş prim kapısından geçildi. Geyik Bayırı'ndaki primini doğal olarak Artem Ovechkin kazandı. Artık bu sporcu finiş hesabı yapmaya başlamıştı, ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 30 kişilik arka grup tempo artırmaya başladı.
Buna rağmen Artem yeniden atak başlattı. Finişe selesinden kalkmadan elini-kolunu sallaya sallaya tek başına geldi. Hava güneşli, ancak insanın içine işleyen bir soğuğa rağmen Artem direnebildiği kadar bastı. Finişin deniz seviyesinden 1200 metre yukarda olması ise bir etabın bir başka dikkat çeken hususuydu. Finiş Bölgesi’ndeki manzara ise tek kelime ile muhteşemdi. Tepeden Antalya büyük bir ihtişamla karşınızda duruyordu.

ARTEM'İN ZAFERİ

Finişe tek başına gelen Artem Oveckhin böylece tırmanış etabının zaferini doyasıya kutladı.Toplam 430 kilometrelik Tour Of Antalya yarın koşulacak Side-Lara etabı ile son bulacak.