Ankara 24.08.2021 22:49 Güncelleme: 25.08.2021 12:36

Toprak kokusunu özleyen Mamak'a gelsin

Üreticilere alternatif ürün yetiştirme imkanı sunmak ve vatandaşların hoş vakit geçirebileceği alanlar oluşturabilmek adına, Gökçeyurt'ta bulunan 23 dönümlük alanın lavanta bahçesi olarak hizmete geçtiği Mamak'ta, Belediye Başkanı Murat Köse, basın mensuplarını ağırladı.
Toprak kokusunu özleyen Mamak'a gelsin

Mamak’ın doğasını, yeşilini öne çıkaracak Kıbrıs Kanyonu ve Ekolojik Köy gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, toprak kokusunu özleyen herkesi Mamak’a davet etti.

Kadın istihdamına önem verdik

Lavantanın ekonomiye ve ekoturizme katkısının azımsanmayacak ölçüde olduğuna dikkat çeken Köse, “Lavanta üretiminde kadın istihdamına çok önem verdik. Lavanta bahçesinde belediye bünyesinde kurduğumuz Mamak Kadın Kooperatifi’nde (Makop) bulunan kadınlarımız çalışıyor. Nitekim de kadın elinin değdiği alanların nasıl gelişip güzelleştiğine burada hep beraber şahit oluyoruz. Henüz ikinci yılında olan lavantaların gelişimi ve verimi çok iyi. Böyle güzel çalışmaların bütün kadın çiftçilerimize örnek oluşturarak onları da üretime teşvik etmesini temenni ediyorum” dedi.

Hem ekonomik değer üretiyoruz hem de doğaya katkıda bulunuyoruz
Lavanta diğer tarım ürünlerine göre çok fazla verim alınabilen bir ürün olduğunu ifade eden Köse, “Her sene hasattan sonra kendisini katlayarak geliştiriyor. Susuz tarıma da elverişli. Endüstriyel olarak tıp ve kozmetik alanda da yoğun bir şekilde kullanılıyor Süreç içerisinde kullanım alanının daha da artacağına inanıyoruz. Kısacası hem ekonomik değer üretiyoruz hem de doğaya katkıda bulunuyoruz” dedi.
 
Arıcılığa da öncülük ediyoruz
Lavanta üretiminin yanı sıra, bahçede arıcılığı da öncülük ettiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Makop’ta bulunan kadınlarımıza burada arıcılık eğitimleri aldı. Şuan hepsinin arıcılık sertifikaları var. Bu sayıyı da her geçen gün artırıyoruz. Özetle lavanta bahçemiz hem doğaya hem ekonomiye hem de kadın istihdamına katkı sunan bir proje. Bu vesile ile artık Ankaralıların lavanta bahçesi görmesi için çok uzaklara gitmelerine gerek yok. Artık Başkent’te lavanta denince akla Mamak gelecek. Burada fotoğraf çekmek isteyen, lavanta kokusunu solumak isteyen herkes ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilecek” dedi. Köse toplantısı sonra basın mensupları ile lavanta bahçesini gezerek, kendi elleriyle hasat ettiği lavantaları hediye etti.