Tokat 14.06.2019 16:02

TOKAT ZABITA EKİPLERİ EKMEKLERDE GRAMAJ DENETİMİ YAPTI

Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ekmek gramaj kontrolü, hijyen ve ölçü ayar denetimleri gerçekleştirildi.
TOKAT ZABITA EKİPLERİ EKMEKLERDE GRAMAJ DENETİMİ YAPTI

Zabıta ekipleri şehrin birçok bölgesinde 200 gr. olması gereken somun ekmeklerle ilgili gramaj kontrolü yaptılar. Tokat halkının sağlıklı bir şekilde ekmek tüketmesi için Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığının Komisyon Kararı doğrultusunda ekmek satışlarının yapılıp, yapılmadığı şehrimizin birçok noktasında hassas terazi ile kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde Tokat’ta satılan ekmeklerin büyük oranda gramaj uygunluğu yerinde tespit edildi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri kurallara uygun satış yapan esnaflara teşekkür ederek denetimlerin fasılalarla devam edeceğini bildirdi.

Denetimlerde eksik gramaj tespit edilen ekmekler tutanakla kayıt altına alınarak satıştan men edilip, Eksik gramajlı ekmekler toplanarak Aşevi Vakfı yetkililerine teslim edildi.

Tokat Zabıta Müdürlüğü yetkilileri Tokat halkının güvenli ticareti için bu denetimlere devam edecekleri bilgisini verdi. Yine önümüzdeki günlerde toplumsal beklenti haline gelen kaldırım işgalleri ve izinsiz satış yapılan alanlarda ticaretin men edilmesi çalışmalarının da titizlikle denetleneceği bilgisini basın mensupları ile paylaştılar.