Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 26.02.2018 14:57

Tiyatrokare 2 Ayrı Sahnede 3 Farklı Oyunla Ankara'da

Tiyatrokare, 6/11 Mart tarihleri arasında Ankara'da Şinasi Sahnesi ve Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde üç farklı oyunla perde açacak ve Ankaralı tiyatroseverlere bir tiyatro şöleni yaşatacak.
Tiyatrokare 2 Ayrı Sahnede 3 Farklı Oyunla Ankara'da

 REKORTMEN OYUN ŞEN MAKAS DA GELİYOR

 Amerikan Tiyatro Tarihinin En Uzun Süreli Oynanan Oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na Geçen “ŞEN MAKAS”, 6 ve 10 Mart’ta Çayyolu Cüneyt Gökçer, 7 Mart’ta Şinasi Sahnesi’nde oynanacak.   Nedim Saban ‘ın yönettiği, Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı  interaktif oyunda, Melek Baykal, Veysel Diker, Ebru Saçar Aktaç, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler ve Jess Molho oynuyor. Seyircilerin katılımıyla bir cinayetin çözüldüğü oyun, her gece değişebiliyor ve başka türlü son bulabiliyor. Dünyada Charlie Chaplin Komedi Ödülü’nü alan tek oyun olan “ŞEN MAKAS”ta izleyiciler  oyun boyunca sosyal medyayı ve akıllı telefonları da kullanabiliyorlar.   

 LEYLA’NIN EVİ 33.KEZ ANKARA’DA

Zülfü Livaneli’nin romanından uyarlanan ve Türkiye’nin her yerinde 600’den fazla kez perde açan “LEYLA’NIN EVİ” ise kesintisiz olarak  8 yıldır sahnelenerek bir rekora koşuyor.  Nedim Saban’ın yönettiği oyunda Celile Toyon, Ahmet Uz, Ayça Varlıer, Fatih Dönmez, Halim Ercan, Dicle Alkan, Meral Asiltürk, Ethel Mulinas, Koray Kurt  rol alıyor. Yoğun talep üzerine Ankara’ya 33. kez turne yapacak olan oyun, 10 Mart’ta Şinasi, 11 Mart’ta Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde oynanacak.

AHUDUDU YENİDEN

Joseph Kesselring’in klasikleşen komedisi “AHUDUDU” ise 2 yılda 150’den fazla kez sahnelenerek, geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Melek Baykal’ın yıllar sonra sahneye döndüğü ve usta oyuncu Suna Keskin ile başrolü paylaştığı oyunda  Nedim Saban, Cem Güler, Halim Ercan, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu ve Bülent Seyran oynuyor.  Daha önce Ankara seyircisinin büyük beğenisini toplayan oyun, 8 Mart’ta Çayyolu, 9 Mart’ta Şinasi Sahnesi’nde sahnelenecek.