Ekonomi 11.04.2021 07:15

THE FUTURE HEALTHCARE İSTANBUL 2021'E GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye'den ve yurt dışından sağlık sektörünün öncü isimlerinin bir araya geleceği The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı'nın programı, konuşmacıları ve diğer detayları düzenlenen bir dijital medya buluşmasıyla paylaşıldı.
THE FUTURE HEALTHCARE İSTANBUL 2021'E GERİ SAYIM BAŞLADI

Tazefikir Grup Kurucusu ve Future Healthcare İstanbul CEO’su Çağlar Gözüaçık'ın sözcülüğünde 7 Nisan Çarşamba günü düzenlenen medya buluşmasında The Future Healthcare İstanbul Konferansı’nın 2021 teması; “Bilgiden İlham Almak, Bilimin Işığıyla Yaşamak” olarak açıklandı.

Konferans hibrit bir formatta hem fiziksel katılımla hem de online olarak düzenlenecek

2019 yılında yapılan ilk The Future Healthcare İstanbul Konferansı’nın büyük ilgi gördüğünü belirten Future Healthcare CEO’su Çağlar Gözüaçık, pandemi nedeniyle ikinci konferansın tarihini ertelediklerini ama daha kapsamlı bir etkinlik yapabilme fırsatını bulduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi döneminde online yapılan toplantılar, konferanslar yaygınlaştı ve benimsendi. Biz de bu yeni alışkanlıktan hareketle The Future Healthcare İstanbul 2021’i, hibrit bir formatta hem fiziksel katılımla hem de online olarak düzenlemeye karar verdik. Pandemi kuralları doğrultusunda belli bir sayıda misafirimiz etkinliği fiziksel olarak takip ederken, eş zamanlı olarak 20 binden fazla kişi online'dan canlı yayında izleyebilecek. 2019'da başladığımızda 2 günlük bir etkinlik yapmıştık. Bu yıl 4 günlük bir konferansla katılımcıların karşısına çıkıyoruz. 20-21-22-23 Mayıs 2021’de tarihi Fişekhane’de yapacağımız konferansımızın günlerinin başlıklarını; Açılış Günü, İlham Günü, Start Up Günü, Hasta Dernekleri Günü olarak belirledik. 12 binden fazla doktorun, 5 binden fazla eczacının, binlerce tıp öğrencisinin yanı sıra sağlık sektörü profesyonellerini ve resmi kurumların temsilcilerini ağırlayacağız.”

Türkiye’den ve dünyadan uzman isimler ilk kez gündeme gelecek konuları anlatacak

Future Healthcare İstanbul CEO’su Çağlar Gözüaçık yaptığı konuşmada The Future Healthcare İstanbul 2021’in Türkiye'nin en büyük sağlık ve sağlık teknolojileri konferansı olduğunu vurgulayarak, katılımcılara güçlü bir içerikle dopdolu 4 gün yaşatacaklarını söyledi. Konferansın konuşmacıları ve anlatılacak konularla ilgili de bilgiler veren Çağlar Gözüaçık, şunları ekledi: “The Future Healthcare İstanbul 2021’de anlatılacak pek çok konu ilk kez gündeme gelecek. Türkiye’den ve dünyadan katılacak değerli isimler, ilham verici konuşmalar hazırlıyor. Uzm. Dr. Ayça Kaya “Generation O” başlıklı konuşmasında günümüzde gittikçe yaygınlaşan çocuk ve ergen obezitesi konusuna dikkat çekecek. Prof. Dr. Sinan Canan, Limitlerin Ötesinde İnsan konuşmasıyla izleyenlere ilham verecek. Uzm. Dyt. ve Aktivist Dilara Koçak ise dünyanın en büyük sorunlarından biri olan açlıkla mücadele konusunda görüşlerini paylaşacak. Prof. Dr. Murat Baş sağlıklı yaşam için anahtar olarak nitelendirilen ve Amerikan Diyetisyenler Birliği tarafından defalarca kez dünyanın en iyi diyeti seçilen Akdeniz tipi beslenmeyi anlatacak. Prof. Dr. Aytuğ Altundağ ise nefes almanın sağlığımız için önemine, ‘’Oksijen’’ konu başlığıyla yer verecek. Uzm. Dr. Bekir Çakmak ve Uzm. Dr. Enes Güler, yakın zamanda hayata geçirdikleri ve şu an 15 bin doktorun aktif olarak kullanmakta olduğu Doctor Follow mobil uygulamasından elde ettikleri verilerle bilimsel ve sosyal paylaşımlar yapan hekimleri ‘sosyal doktor’ kavramıyla ele alacak. Ve bu uygulamayı ilk kez The Future Healthcare İstanbul 2021’de anlatacak. Prof. Dr. Türker Kılıç, ‘Bağlantısallık ve Yaşamdaşlık’ adlı kitabında da bahsetmekte olduğu ‘beyin’ kavramı üzerine konuşacak. İsveç’ten konferansa katılacak hukukçu Ersen Bethersen ise ‘Sağlık ve Yapay Zekâ Hukuku’ gibi çok yeni bir konuda katılımcıları aydınlatacak.”

Uzay tıbbından, fütüristik şehirlere ve mega trendlere kadar dikkat çekici oturumlar yapılacak

Çağlar Gözüaçık, konferansın şu ana kadar kesinleşen yabancı konuşmacıları hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “İsrailli bilim insanı Dr. Michael Marash, Türkiye’deki sağlık sektörü profesyonelleri ile ilk kez buluşacak. Uluslararası Hücre Ölümü Derneği’nin kurucularından deneyimli bilim insanı Prof. Dr. Richard A. Lockshin, New York'tan online olarak konferansa katılarak genç bilim insanlarına ve bu alanda çalışmak isteyenlere bilimi sevdirmek üzerine bir konuşma yapacak. Biyoteknoloji alanındaki çalışmaları ile bilinen Prof. Melvin Samson, aynı zamanda yönetim kurulunda bulunduğu Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında kurulan ve Yapay Zeka tarafından yönetilecek olan fütüristik şehir Neom ile ilgili çarpıcı bilgileri paylaşacak. İsveç Ulusal Uzay Ajansı Başkanı Dr. Katarina Bjelke, Türkiye'nin ve tüm dünyanın gözünü uzaya diktiği bu dönemde, tıp biliminin uzay tıbbından öğrenebileceklerini anlatacak. Küresel İklim Değişikliği, Salgın Hastalıklar ve Mega Trendlerin Sağlığa Etkisi konulu, pandemi gündemiyle de bağlantılı çok önemli bir oturumumuz daha olacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ersi Kalfoğlu’nun yapacağı oturumda, Avrupa Birliği’nin pek çok komisyonunda İklim Değişikliği ve Çevre konularında görev alan Georges Kremlis de konuşmacılar arasında yer alacak."