Spor Kaynak: (İHA) 22.01.2017 12:36 Güncelleme: 22.01.2017 14:54

TFF, Kulüpler Birliği ve Beşiktaş'tan taziye mesajları

TFF, Kulüpler Birliği ve Beşiktaş'tan taziye mesajları
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk futbolunun duayen isimlerinden Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 1978 yılından beri Gençlerbirliği Başkanlığını yürüten Cavcav, 2000-2002, 2004-2005 ve 2013-2014 yıllarında Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Merhum İlhan Cavcav’a Allah’tan rahmet; ailesi, Gençlerbirliği camiası ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

KULÜPLER BİRLİĞİ

Kulüpler birliğinden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın Onursal Başkanı İlhan Cavcav’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türk futboluna uzun zamandır büyük hizmetler veren vakfımızın kurucu başkanlarından İlhan Cavcav’a Allah’tan rahmet ailesine sevenlerine ve Türk futboluna başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.

İlhan Cavcav 1981 yılından bu yana Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başkanlığı görevini yürütüyordu. 2000 Yılında Kulüpler Birliği Vakfı’nın kurulması için çalışmalar yapan İlhan Cavcav vakfımızın kurucu başkanlarından ve ilk başkanıdır. Vakfımızın kuruluşundan itibaren 2000-2001/2001-2002 ve 2004-2005 yılları arasında 3 yıl süreyle Kulüpler Birliği başkanlığını yürüten İlhan cavcav bu sürede hem vakfımız ve hem de Türk futbolu için önemli adımlar atılmasını sağlamış ve kulüplerimizin birlik ve beraberlik içerisinde çalışabilmesi için çaba göstermiştir. 2013 yılında 4. kez 1 yıl süreyle Kulüpler Birliği Başkanlığını yürüten İlhan Cavcav görevi Göksel Gümüşdağ’a bırakmıştır."

BEŞİKTAŞ

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden paylaşılan mesajda ise şu ifadelere yer verildi:

“Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türk sporunun önemli bir figürü olmasının yanı sıra, duayen bir spor adamı olarak da tarihe adını yazdırmıştır. Son dönemlerde yaşadığı sağlık sorunlarına karşın, spora hizmete devam etmekten çekinmeyen Cavcav, Gençlerbirliği’ne de hayatını adayarak saygıyı hak etmiştir. Merhum İlhan Cavcav’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Gençlerbirliği camiasına başsağlığı dileriz.”