Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.09.2024 09:00 Güncelleme: 06.09.2024 09:54

Telegram kurucusu hakkındaki suçlamaları 'yanlış yönlendirilmiş' olarak nitelendirdi

Telegram kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Fransız yetkililer tarafından suçlanmasından sekiz gün sonra sessizliğini bozdu ve hakkındaki suçlamaları "yanlış yönlendirilmiş" olarak nitelendirdi.
Telegram kurucusu hakkındaki suçlamaları 'yanlış yönlendirilmiş' olarak nitelendirdi

Kişisel Telegram kanalında, teşekkürler, kalpler ve başparmak yukarı emojileri arasında Durov, mesajlaşma platformunun "anarşik bir cennet" olduğu iddialarını reddetti ve Fransız suçlamalarını "yanlış yönlendirilmiş" olarak eleştirdi ve ekledi:

"Bir ülke bir internet hizmetinden memnun değilse, yerleşik uygulama hizmetin kendisine karşı yasal işlem başlatmaktır. Akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları kullanarak bir CEO'yu yönettiği platformda üçüncü taraflar tarafından işlenen suçlarla suçlamak yanlış yönlendirilmiş bir yaklaşımdır."

Rusya doğumlu teknoloji milyarderi Telegram'ın "mükemmel olmadığını" kabul ederken, şirketin milyonlarca gönderiyi kaldırdığını ve platformu "daha güvenli ve daha güçlü" hale getirmek için protokolleri düzeltmekle meşgul olduğunu belirtti.

Telegram, 2013'teki kuruluşundan bu yana büyük bir büyüme kaydetti. Şu anda 950 milyon küresel kullanıcıya sahip. Durov, "suçluların platformumuzu kötüye kullanmasını kolaylaştıran büyüme sancılarını" suçladı.

Perşembe günkü kısa Telegram gönderisinde Durov, Ağustos ayının sonlarında Paris'te tutuklandıktan sonraki günlerde neler yaşandığına dair ayrıntılar ekledi.

"Geçtiğimiz ay Paris'e vardığımda 4 gün boyunca polis tarafından sorgulandım. Telegram'ın diğer kişilerin yasadışı kullanımından kişisel olarak sorumlu olabileceğim söylendi, çünkü Fransız yetkililer Telegram'dan yanıt almadı."

Paris savcısı Laure Beccuau geçen hafta yaptığı açıklamada, Telegram'ın "yargı taleplerine neredeyse tamamen yanıt vermede başarısız" olduğunu belirterek kapsamlı suçlamaları özetlemişti.