Ekonomi 26.03.2023 07:00

Teknopark İstanbul ve Marmara Teknokent girişimleri yatırımcılarla buluştu

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, "Açık Kapı etkinlikleri, girişimlerimiz ile iş dünyası arasında bir köprü görevi görüyor." dedi.
Teknopark İstanbul ve Marmara Teknokent girişimleri yatırımcılarla buluştu

Teknopark İstanbul ve Marmara Teknokent’te çalışmalarını sürdüren 8 girişim, 9’uncusu düzenlenen “Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma' etkinliğinde yatırımcılar ve iş dünyasından temsilcilerle bir araya geldi.

Teknopark İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark İstanbul’un, kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla düzenlediği “Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma' etkinliklerinin 9’ncusu, Marmara Teknokent ortaklığında gerçekleştirildi.

Cube Incubation yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe TÜBİTAK Başkanı ve Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, sahne alan girişimlerle görüşerek, projeleri yakından inceledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, geleneksel hale gelen etkinliğin önemine değinerek, “Açık Kapı etkinlikleri, girişimlerimiz ile iş dünyası arasında bir köprü görevi görüyor. TÜBİTAK, THY Teknik ve ASELSAN gibi büyük kurumlara, girişimlerin projelerini anlatma şansı yakalaması açısından çok önemli. Bu sayede yeni iş birliklerinin oluşmasına zemin hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında projelerini sergileyen Teknopark İstanbul ve Marmara Teknokent girişimleri şöyle:

'Akkoç Teknoloji: Su kaynaklarında gözlem ve operasyon yapan kaşiflerin, keşiflerini mümkün hale getirmesine imkan sağlayan teknolojiler geliştirmekte. Anatek Kimya: Su molekülleri üzerinde nano boyutta çalışarak, yaşam için temel ihtiyaç olan suyun arıtılmasına, doğal kaynakların ve enerjinin verimli kullanılmasına olanak sağlayan çevre teknolojileri üretiyor. Artekya: Metal, cam, seramik, ahşap, tekstil gibi birçok yüzey için nano kaplama ürünleri geliştirmekte. Deltaron: Otomotiv, havacılık, uzay, denizcilik, enerji ve savunma sanayiine yönelik, yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldıran yüksek teknolojili kompozit parçaları geliştiriyor.

Move On: Bilgisayarlı görü & yapay zeka yazılımları ve sensör füzyonu & IoT teknolojileri ile yeni nesil tarımsal çözümler geliştirmektedir. Tekno DC: Siber saldırılara karşı konumlandırıldığı ağları güvenli tutarak, ağ içerisinde bulunan uygulamaların ve sunucuların sağlıklı şekilde çalışmasını sağlayan ve Botnet saldırılarını engelleyen siber güvenlik aracı geliştirmektedir. Teta Cam: Yeni nesil akıllı cam teknolojileri geliştirmektedir. Watts Electron: Yenilikçi projeler ile hasta izleme teknolojileri, tıbbi cihazlar ve sensörler geliştiriyor.'