Magazin 02.12.2021 04:01

Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda Zamansız Sanat

Neslihan Demircioğlu'nun Gökler ve Kökler "İllüzyondan Hakikate" isimli ilk kişisel sergisi Tarihi Ortaköy'dekitarihi Hüsrev Kethüda Hamam'ında açıldı. 60'a yakın seramik ve metal heykelden oluşan ve sanatçının yazı ve şiirleriyle eşlik ettiği sergi sanatseverleri buluşturdu.
Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda Zamansız Sanat

Neslihan Demircioğlu’nun son üç yıl içerisinde seramik ve metalin yanı sıra  kullandığı farklı malzemelerle ürettiği eserler büyük beğeni gördü.

Organik, yumuşak ve uçuşan formlarıyla heykellerde beden bulan varlıklar, izleyicinin yer ile gök, gelecek ile geçmiş, zaman ile zamansızlık, illüzyon ve hakikat arasında kaybolmasını ve varoluş nedenini irdelemesini hedefliyor. 

Demircioğlu, insanın ve insanlığın kendini bulma yolculuğunu, heykellerinde renk ve form olarak yansıtmanın yanı sıra, dünya ötesi boyut bilgileri, mitoloji ve kadim öğretiler de üretiminin temel kaynakları arasında yer alıyor. Kethüda Hamamı’nın taş duvarları ve kubbeleri arasında kaybolan işleriyle sanatçı, mekanın heykellerle rezonans içinde titreşmesine imkan sağlıyor. 

Neslihan Demircioğlu’nun 60’a yakın heykeli ile birlikte, Gökler ve Kökler

“İllüzyondan Hakikate” adlı sergisini www.neslihandemircioglu.com adresinden online olarak izleyebilirsiniz.