Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 17:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:21

Taiwan Boğazı'ndan geçen Alman savaş gemilerine Çin'den tepki

Çin, Taiwan Boğazı'ndan geçen Alman savaş gemileriyle ilgili, "seyrüsefer serbestisi kisvesi altında kışkırtıcılık" yapıldığını bildirdi.
Taiwan Boğazı'ndan geçen Alman savaş gemilerine Çin'den tepki

Çin, Taiwan Boğazı’ndan geçen Alman savaş gemileriyle ilgili, “seyrüsefer serbestisi kisvesi altında kışkırtıcılık” yapıldığını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning bugün düzenlenen olağan basın toplantısında Alman savunma yetkilisinin, iki Alman savaş gemisinin seyrüsefer serbestisi için Taiwan Boğazı’ndan geçiş yaptığına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Sözcü Mao, "Tek Çin ilkesi uluslararası ilişkilerin temel ilkesi ve uluslararası toplumun ortak fikridir. Taiwan meselesi seyrüsefer serbestisiyle ilgili değil, Çin’in egemenliği ve toprak bütünlüğüyle ilgilidir. Çin yasalarına ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi dahil uluslararası yasalara uygun olarak tüm ülkelerin ilgili sularda seyrüsefer haklarına saygı duyuyoruz, fakat seyrüsefer serbestisi kisvesi altındaki her türlü kışkırtıcı ve Çin’in egemenliği ile güvenliğine zarar veren eylemlere kararlılıkla karşıyız. " ifadelerini kullandı.