Vakıf Katılım web
Gayrimenkul 24.02.2022 07:00

Tahincioğlu'ndan 4 yeni proje geliyor!

Gayrimenkul sektörünün gelişimine yön veren inşaat firmalarından olan Tahincioğlu Gayrimenkul 4 yeni projeyi bu yıl içinde hayata geçirecek.
Tahincioğlu'ndan 4 yeni proje geliyor!

• YILDIRAY GÖKKAYA

Yeni yıla yeni proje hedefleri ile başlayan Tahincioğlu Gayrimenkul adını yeni projelerle duyurmaya hazırlanıyor. Tahincioğlu Gayrimenkul, 2021 yılını hedeflediği satış rakamının çok üzerine çıkarak 3,8 milyar TL ciro ile kapatmıştı. Tahincioğlu, yeni yılda pandemi ile değişen ihtiyaçlara ve taleplere cevap verebilecek İstanbul’da ve güneyde, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yeni yaşam projeleri geliştirmeyi hedefliyor.

4 yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu; “Pandemi ve iklim krizinin devam ettiği, tüm dünyada ekonomik ve sosyal dengelerin değiştiği hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz açısından zorlu bir yılı geride bıraktık. Umarım 2022 yılı, normalleşme sürecinin ekonomimiz üzerindeki etkisini daha net gördüğümüz, sürdürülebilir ve katma değerli yatırımlarımızın artacağı bir yıl olur. Biz Tahincioğlu olarak 2021 yılına çok güçlü bir giriş yaptık ve tüm yıl özveri ile çalışarak hedeflerimizin ötesinde çok iyi bir yıl geçirdik. Geride bıraktığımız yılda, müşteri beklentilerini karşılayan projelerimizle toplam 3,8 milyar TL değerinde satış gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

Tahincioğlu; “Geçen yıl Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle proje geçekleştiren gayrimenkul firmaları arasında Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı projelerimiz ile toplamda 2,8 milyar TL’lik bağımsız bölüm satış hasılatı elde ettik ve bu kapsamda 2021 yılında en çok satış gerçekleştiren firma olduk. “Gerek sektörümüz gerekse ülke ekonomisi açısından 2022 yılı için beklentilerimiz olumlu. Konut maliyetlerindeki artışın devam etme eğiliminde olması bir risk olarak karşımızda durmasına rağmen, döviz yatırımı bulunan yerli ve yabancı yatırımcıların, döviz pozisyonundan çıkarak gayrimenkule yönelmeye başlaması ve kira bedellerindeki hızlı yükselişler, bu riskin fazlasıyla bertaraf edilebileceğini ve sektör açısından iyi bir yıl olabileceğini gösteriyor. Gayrimenkul sektörünün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Hareketlenme ile birlikte yeni projelere ilgi ve talep de artacaktır. Gayrimenkul her ortamda olduğu gibi bugünkü ekonomik ortamda da en güvenilir yatırım aracıdır. Pandeminin etkisinin azalmasına bağlı olarak normalleşmenin ekonomimiz üzerindeki olumlu etkisi ve piyasalardaki dalgalanmaların azalmasıyla güven ortamı büyüyecek, yatırımlar artacak, böylece daha sürdürülebilir büyüme oranlarına erişebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

İstanbul, Göcek ve Bodrum’da yeni projeler inşa etmeye hazırlanan Tahincioğlu kolları sıvadı. Tahincioğlu, Nidapark Göcek projesini yeni yılın ilk çeyreğindeön satışa çıkartacak. Dünyaca ünlü Göcek marinalarının ve koylarının yakınında, doğa ile uyumlu, modern ve kaliteli mimarisi ile farklılaşan Nidapark Göcek, şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin özlemi olan geniş bahçeli, özel havuzlu müstakil villaları, iç avlusu ve yerden ısıtma sistemiyle dört mevsim yaşama imkânı sağlarken, sosyal tesisi, spor salonu, sauna, pilates ve buhar odası ile şehir yaşamını aratmayacak.

Tahincioğlu, 2022 yılında Bodrum’da dört mevsimi doyasıya yaşamak isteyenler için ayrıcalıklı yeni projelere başlayacak. Tahincioğlu kalitesi ve markasına uygun bölgelerde yer alacak.

Tahincioğlu’nun 2022 yılında başlamayı planladığı üçüncü projesi ise İstanbul’da, şehrin merkezinde, iş, eğitim, sağlık ve sosyal hayatın içinde Ataşehir’de hayata geçecek. Butik ve prestijli bir yaşam alanı olarak planlanan projede özellikle şehrin merkezinde ama ferah dairelerde yaşamak isteyenlere hitap edecek.

Tahincioğlu son olarak Nidapark Küçükyalı projesine bir rezidans bloğu olan Nidapark Küçükyalı Mercan'ı da dahil edecek. Bu proje ile adalar manzaralı sadece teraslı ve 4+1 dairelerin ve ticari birimlerin yer aldığı ayrıcalıklı konumuyla farklılaşan özel bir proje hayata geçecek.