Vakıf Katılım web
Magazin 07.05.2021 04:45

SUZAN KARDEŞ HIDIRELLEZ GELENEĞİNİ EVLERE TAŞIDI!

Sanat dünyasının en sevilen isimlerinden Suzan Kardeş, baharın müjdecisi olan Hıdırellez Bayramı'nı geçtiğimiz akşam yoğun ilgi ve katılım ile Jojo Live üzerinden gerçekleştirdiği online bir etkinlikle kutlayarak sevenlerini umut dolu ve coşkulu bir gecede buluşturdu. 
SUZAN KARDEŞ HIDIRELLEZ GELENEĞİNİ EVLERE TAŞIDI!

Her yıl birbirinden renkli ritüeller ile karşıladığı Hıdırellez Bayramı'nı, pandemi dolayısıyla çevrimiçi olarak kutlayan Suzan Kardeş, geleneği bozmayarak bu zor günlerde sevenlerine büyük bir mutluluk yaşattı ve binlerce teşekkür mesajı aldı.

Kutlama için oluşturduğu özel repertuarı ve orkestrası ile doyumsuz bir müzik dinletisi sunan Suzan Kardeş, katılımcılar için daha önceden hazırladığı sürpriz hediyelerle Hıdırellez Bayramı’nın geleneklerine uygun interaktif bir atmosfer sundu. 

Suzan Kardeş, etkinlik esnasında Hıdırellez Bayramı’na ait ritüelleri anlatırken, ‘’Bu mutluluğu, güzel niyetlerimizi hep beraber  paylaşalım, çoğaltalım. Müziklerle,melodilerle buluşalım.’’ çağrısında bulundu. Suzan Kardeş’in bu çağrısına birçok ünlü isimden destek geldi ve sosyal medyada gerçekleşen Hıdırellez paylaşımları gündeme damgasını vurdu. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN TEŞEKKÜR MEKTUBU!

UNESCO'nun Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alan Hıdırellez Bayramı’nı festival tadında bir kutlamayla taçlandıran Suzan Kardeş, sevenlerinin evine konuk olarak, unutulmaz bir gece yaşatarak baharın gelişini Ramazan ayının bereketi birleştirdi.

Canlı yayın esnasında Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez ve BM Türkiye ekibinden gelen sürpriz mektupla,  bu zor koşullarda geleneği sürdürüp Hıdırellez şenliğini organize ettiği için tebrik ve teşekkür mesajı alan Suzan Kardeş, duygusal anlar yaşadı.

Etkinliğe dair duygularını paylaşan Suzan Kardeş, şunları aktardı; ‘’ Tüm dünyada yaşanan salgın sebebiyle hepimiz evlerimizdeyiz ve çok zor zamanlardan geçiyoruz. Baharın gelişiyle, 30 yıldır Hıdırellez geleneğini sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl mümkün olan şartlarda, online konserle evlerinize konuk olup sizleri bu kaygılı günlerden biraz olsun uzaklaştırmak, birkaç saat bile olsa eğlendirip,moral vermek istedik. Sahnede olmayı,sizlere şarkılar söylemeyi çok özlemişim.  Sağlık çalışanlarına minnettarız, sonsuz teşekkür ederiz. Tüm insanlığa güç, kuvvet ve sağlık diliyorum.Bu anlamlı gecede bizimle olan tüm dostlarıma, sevenlerime, müzisyen arkadaşlarıma sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım.''