Ekonomi 26.01.2022 07:00

Sofia 2 milyon tohum topunu toprakla buluşturuyor

Var olduğu ilk günden beri doğaya hassasiyet ve nezaketle yaklaşan Sofia, iklim krizine karşı teknolojiler geliştiren Ecording ile iş birliği yaparak "Hassasiyetimiz Doğaya, Mirasımız Yarınlara" projesini başlattı. Proje kapsamında, satın alınan her Sofia paketi bir tohum topuna dönüşüyor.
Sofia 2 milyon tohum topunu toprakla buluşturuyor

Var olduğu ilk günden beri doğaya hassasiyet ve nezaketle yaklaşan Sofia, iklim krizine karşı teknolojiler geliştiren Ecording ile iş birliği yaparak “Hassasiyetimiz Doğaya, Mirasımız Yarınlara” projesini başlattı. Proje kapsamında, satın alınan her Sofia paketi bir tohum topuna dönüşüyor.

Doğaya hassasiyet ve nezaketle yaklaşan Sofia, sürdürülebilir çevre yaklaşımıyla şu ana kadar birden fazla ağaçlandırma projelerinde yer aldı ve 75 bin fidan dikti. Şimdi de iklim krizine karşı sürdürülebilir çevre teknolojileri geliştiren bir sosyal girişim olan Ecording ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği çerçevesinde satın alınan her Sofia paketi, bir tohum topuna dönüşüyor. İnsansız hava aracı ecoDrone teknolojisiyle, öncelikle ulaşılması zor olan bölgelere havadan tohum atılarak ağaçlandırma sağlanıyor ve biyoçeşitlilik artıyor. Proje kapsamında 2 milyon tohum topu toprakla buluşup yarınlar için umut oluyor.

İklim değişikliğinden mağduriyet yaşayan kadınlar da istihdam ediliyor

Ortalama 5,5 hektarlık alanda başlanan proje, ağaçlandırma çalışması olmanın ötesinde iklim değişikliği kriziyle mücadele amacı da taşıyor. Tohum topları, atış sahasına yakın kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar tarafından üretilerek iklim değişikliği krizinden mağduriyet yaşayan kadınların istihdamını sağlıyor.

Sofia paketi satın alan tüketiciler, üzerinde bulunan QR kod sayesinde tohum topunu toprakla buluşturabiliyor ve tohum toplarının hikâyesini takip edebiliyorlar. Ambalaj üzerindeki QR kodu okuttuklarında bir panele yönlendirilen tüketiciler, istediği tohum topu türünü seçebiliyorlar. İletişim bilgilerinin girilmesi ile düzenli takip sistemi oluşturuluyor; tohum toplarının nereye atıldığı güncel fotoğraflarıyla görülebilmesinin yanı sıra tüketicilere online sertifika da veriliyor.