Ekonomi 08.04.2021 07:10 Güncelleme: 07.04.2021 19:47

Sirke Mucizesinin Yeni Tadı 'Yudumluk Sirkeler'

Kemal Kükrer markasının geleneksel fermentasyon yöntemiyle üretilmiş, meyve ve baharatlarla zenginleştirilerek içimi kolay hale getirilen yeni 'Yudumluk Sirkeler" serisi Ajinomoto Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hülya Gündoğan Uçarlar, Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez ve Yemek Yazarı - Araştırmacısı Aylin Öney Tan'ın katıldığı online lansman buluşmasında tanıtıldı.
Sirke Mucizesinin Yeni Tadı 'Yudumluk Sirkeler'

Kovid-19’un tüketicilerin alışkanlıklarında yarattığı değişimlerden birisi de artan sirke kullanımında kendini gösterdi. Eskiden çoğunlukla mutfaklarda ya da temizlikte kullanılan sirke, bu dönemde sağlık amaçlı içilerek kullanımındaki artışla beraber hızla büyüyen kategorilerden biri oldu. İçilerek tüketilmesindeki yüksek artışa rağmen, içmek için özel üretilen varyantların olmadığı pazarda, Kemal Kükrer markası yeni “Yudumluk” kategorisiyle içimi daha kolay yeni bir sirke ailesi yarattı. “Yudumluk Sirkeler” serisinde Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi, Dört Hırsız Sirkesi, Alıç Sirkesi ve Ballı Elma Sirkesi olmak üzere dört farklı sirke bulunuyor.

Hülya Gündoğan Uçarlar: “Pandemi ile birlikte karar verdik.”

Ajinomoto Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hülya Gündoğan Uçarlar, “Yudumluk Sirkeler serisi üretimine bizi teşvik eden faktör, son 2 yılda sirke tüketicileri arasında sirkeyi sağlık amacıyla içenlerin oranının yüzde 10’dan yüzde 46’ya, neredeyse 5 katına çıkması oldu. Böyle bakılınca sirke tüketenlerin yarısı artık sirkeyi içerek de tüketiyor. Sirke kolay ulaşılabilir, doğal ve oldukça faydalı bir ürün olmasına rağmen tadı ve kokusu itibariyle aslında çoğu tüketici için kolay içilebilir bir ürün değil. Buna rağmen sirke tüketenlerin yarısının sağlıkları için sirke içiyor olması, önemli bir tüketici ihtiyacını, dolayısıyla bu bariyerin ortadan kalkmasıyla beraber yüksek bir potansiyeli de ortaya koyuyor. Ajinomoto olarak tüketici ihtiyaçlarına büyük önem veren ve iyi yaşamı odak noktasına koyan bir şirket olarak bu doğal ürünün içimini hem kolay hale getirecek, hem de fonksiyonel fayda yaratacak meyve ve baharatlarla zenginleştirdiğimiz Yudumluk Sirkeleri çıkarmaya karar verdik. Faydası uzmanlar tarafından da teyit edilen elma sirkesini baz alarak dört çeşit yudumluk sirkemizi tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Kemal Kükrer yüzyılı aşkın sirke tecrübesiyle sirke kategorisine yön veren bir marka. Bu tecrübeyle birlikte en iyi malzemeler, geleneksel yöntemlerle ve büyük bir titizlikle üretilen, sirke mucizesine tat kattığımız yeni ürünlerimizi tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz.” dedi.