Vakıf Katılım web
Samsun 10.11.2020 11:03

Sinoplu genç yetenek, Samsun il birincisi oldu

Sinoplu genç yetenek Sevde Üçüncüoğlu Samsun'da düzenlenen Gençler Arası Ses Yarışmasının Solo Kategorisinde kızlarda il birincisi oldu. 
Sinoplu genç yetenek, Samsun il birincisi oldu

Türkiye genelinde her yıl düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası ‘Sahne Sırası Sende’ Türk Müziği Yarışması’nın Samsun ayağı tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ülke genelinde Gençlik Merkezleri arasında bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Sahne Sırası Sende’ Türk Müziği Ses Yarışması’nın Samsun il birinciliği gerçekleştirildi. İl genelinde bulunan 9 Gençlik Merkezinden toplam 57 yetenekli genç, solo ses ve solo çalgı kategorilerinde birinci olabilmek için mücadele etti. TRT repertuarında bulunan birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği yarışma nefes kesti. 

Yarışmaya katılan Sinoplu genç yetenek Sevde Üçüncüoğlu, Gençler Arası Ses Yarışması Solo Kategorisi kızlarda il birincisi oldu.
[10:06, 10.11.2020] Gülay Hanım: Sinop'ta ilkokuldan itibaren çeşitli Türk Sanat müziği ve Türk halk müziği korolarında korist, solist ve kemani olarak yer aldı.Trt Avaz'ın yayınlamış olduğu Ninniden Ağıta Anadolum adlı programda Sinop türküleri seslendirdi.Çeşitli programlarda yer alan Sinop'lu genç Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü kazandıktan sonra hobisi olan müziğe devam ederek Samsun ilinde bulunan korolarda da konserlere devam etti.Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu Sahne Sırası Sende adlı yarışmaya Samsun ilinden katılarak Türk müziği kategorisi kızlarda Samsun il birincisi oldu. Bölge seçimleri ile devam eden yarışmada Karadeniz bölge birincisi oldu. Pandemi dolayısıyla nasıl ve ne zaman yapılacağı netleşmeyen yarışmanın bir sonraki aşamasında bölgelerarası yarışılarak Türkiye finali gerçekleşecektir.