Magazin 05.07.2022 04:09 Güncelleme: 04.07.2022 20:25

Sinemanın üç büyük ismine onur ödülü

Bu yıl beşinci kez seçilecek olan "Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nın "Yaşayan Değerlere Saygı" bölümünde üç sinema emekçisi de Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü alacaklar. Ödüller bu yıl Serdar Gökhan, Suzan Kardeş ve Erhan Yazıcıoğlu'na verilecek.
Sinemanın üç büyük ismine onur ödülü

Bu yıl beşinci kez seçilecek olan “Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması”nın final gecesi 26 Temmuz gecesi İstanbul’da Boyut Çelik Kapı ana sponsorluğunda yapılacak. Sinema ve dizi film sektörüne yeni yüzler kazandıran yarışma gecesi ayrıca Yaşayan Değerlere Saygı bölümünde üç sinema emekçisi de Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü alacaklar. Ödüller bu yıl Serdar Gökhan, Suzan Kardeş ve Erhan Yazıcıoğlu’na verilecek.

Yetmişli yılların efsane dergileri “Ses” ve “Hayat” mecmuaları tarafından düzenlenen ve sinemanın kral ve kraliçesini seçerek Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma artiz yarışması günümüzde Boyut Çelik Kapı’nın ana sponsorluğunda “Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması” adıyla 26 Temmuz gecesi Wow İstanbul Hotel Convention Center’da yapılacak. Beşinci kez düzenlenecek yarışmada dereceye girenler alacakları eğitimlerle sinema ve dizi sektörüne adım atmış olacaklar. Vizyon Production ve Bonart Ajans işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın sunuculuklarını Ayça Kuru ve Tayyar Işıksaçan, Kırmızı Halı röportajları ise Şeniz Ulusoy tarafından yapılacak.

 Üç büyük isim Onur Ödülü alacak…

Yarışma gecesi ayrıca “Yaşayan Değerlere Saygı” bölümünde üç sinema emekçisi de Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü alacaklar. Ödüller bu yıl Serdar Gökhan, Suzan Kardeş ve Erhan Yazıcıoğlu’na verilecek.

MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) nin manevi katkılarıyla gerçekleştirilecek Boyut Çelik Kapı’nın ana sponsorluğundaki yarışmanın jüriside ünlü isimlerden meydana geliyor. Yarışmanın jüri üyeleri Müjdat Gezen (Yarışma Onursal Başkanı), Tamer Karadağlı (Jüri Başkanı), Hayrettin Aksu (Boyut Çelik Kapı Yön.Kur.Bşk.) Veda Ada (Wow Hotel), Erhan Yazıcıoğlu, Volkan Severcan, Suzan Kardeş, Serdar Gökhan, Ömür Gedik (Sanatçı Sinema Eleştirmeni) Coşkun Sabah, Hilal Özdemir, Av.Kasım Aksoy (Jüri Noteri ), Dr. Reşat Bahat (BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi Yön.Kur.Bşk.), Berna Kızılbük (BK Beauty & Healt Center Sahibi), Menekşe Kankavi (Garal Tekstil Yön.Kur.Bşk.), Dt. Cengiz Bahçevan ve Muammer Kapucuoğlu (Klass Magazin Dergisi) dan oluyuşor. Yarışmada ilk üç dereceyi ve iki Özel Ödül kazanacak toplam yedi kişi ödül olarak Müjdat Gezen Sanat Merkezi MSM’den oyunculuk eğitimi, Ayça Kuru Akademiden zarafet, yürüyüş ve doğru duruş, diksiyon, imaj ve stil danışmanlığı eğitimlerini ücretsiz alacaklar.

 

Yarışmacı olmak için başvurular devam ediyor…

 

Yarışmaya katılmak isteyenler için Türkiye genelindeki başvurular 13 Temmuz Çarşamba gününe kadar devam ederken, yarışmanın Avrupa Elemeleri ise organizasyonun Avrupa temsilcisi Gülnaz Ajans Akademi sahibi Gülnaz Çalıkoğlu tarafından yapıldı.

Yarışmacıların kamp giysileri Air Life tarafından hazırlanırken, gala gecesi defile kıyafetleri de Daniel’s Paris ve İmza İstanbul’a ait olacak. Final gecesinde konuk sanatçılar Coşkun Sabah ve Hilal Özdemir izleyenlere mini konserler verecekler.