Ekonomi 27.05.2023 07:00

​Shell'den Üst Düzey Atama

Shell & Turcas Petrol A.Ş şirketinin Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevine Özkan Özyavuz getirildi.
​Shell'den Üst Düzey Atama

100 yıldır Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışan Shell, yönetim kadrosuna üst düzey bir atama gerçekleştirdi. Bu kapsamda Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevine Özkan Özyavuz’un atandığını duyurdu. 

Kariyerine telekomünikasyon sektöründe başlayan Özkan Özyavuz, Avea ve Turkcell’in satış, pazarlama ve iletişim faaliyetlerinde etkin rol oynadı. 2017 yılında, Mars Sportif’in tüm pazarlama faaliyetlerini yönetmeye başlayan Özyavuz, 2020 itibariyle ise KFC Türkiye’de CMO olarak görev aldı ve marka konumlandırması, pazarlama iletişimi, e-ticaret, gelir yönetimi ve dijitalleşme alanlarında şirketin dönüşümüne liderlik etti. Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevi ile birlikte Özyavuz, şirketin pazarlama faaliyetlerini yönetecek.

Özkan Özyavuz, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans derecesine sahiptir. 2022 yılında BMI Business School tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CMO’ listesinde yer alan Özyavuz, aynı zamanda Fast Company tarafından düzenlenen ve global jüri tarafından belirlenen En Başarılı 50 Dijital CMO’dan birisi olmuştur. Ayrıca 2023 Mart’ta Fortune dergisinin global ve Avrupa ofisleriyle ortaklaşa hazırladığı Fortune Türkiye C-Suite Series 50 CMO listesine de girmeye hak kazanmıştır.

Evli ve 5 yaşında bir oğlu olan Özkan, 2000 yılında Su Topu Milli Takımı’nda yer almış ve 2010 yılından bu yana açık deniz yüzme yarışlarına katılmaktadır.