Vakıf Katılım web
Magazin 01.07.2022 05:57 Güncelleme: 01.07.2022 09:10

SEVGİSİ CAMİ AVLUSUNA, KALDIRIMLARA SIĞMADI

Türk Sineması'nın usta ismi Cüneyt Arkın'ı sabah Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören sonrası Teşvikiye Camii'nin avlusuna sığmayan sevenleri son yolculuğuna uğurladı.
SEVGİSİ CAMİ AVLUSUNA, KALDIRIMLARA SIĞMADI

Hayranları ve sevenlerinin yoğun katılım gösterdiği cenaze namazında izdiham yaşanırken, ünlü sanatçıya son görevini yapmak isteyenler camii avlusuna sığmayıp kaldırımlara taştı. Cami avlusuna giremeyenlerin kaldırımlar ile çevredeki binaların pencelerine çıkarak takip ettikleri cenaze töreninde sanat dünyasından Türkan Şoray, Ediz Hun, Aydan Şener, Müjdat Gezen, Serdar Gökhan. Tamer Yiğit, Gani Rüzgar Şavata, Kenan İmirzalioğlu, Burak Özçivit, İlber Ortaylı ve siyasiler ile belediye başkanları katıldı.

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatur, çocukları Murat ve Kaan, gelinleri Deniz ve Aslı Cüreklibatur, torunları Tara, Polat, Arkın ve Zeynep tabut başında ünlü sanatçıyla son kez vedalaştı. Teşvikiye Camii’ni tamamen dolduran büyük kalabalığın ve sevenlerinin kıldığı cenaze namazı sonrası Arkın’ın naaşı omuzlar üstünde cenaze arabasına kadar alkışlar ve tekbirler eşliğinde götürüldü. Ünlü isim ardından ebedi istirahatgahı olan Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkan Şoray pek çok filmde birlikte rol aldığı sanatçı dostunu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Eski dostunun resmine bakarak tabutuna sarılan Şoray’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Burak Özçivit hazır bulundu

Geçtiğimiz yıl aynı dizide Kuruluş Osmanlı dizisinde usta sanatçı ile kamera karşısına geçen Burak Özçivit, üzüntülü olduğunu söyleyip şöyle konuştu: “Başta Betül abla ve çocuklarına başsağlığı diliyorum. Cüneyt abi bizim çocukluktan beri efsanemizdi. Birlikte oynama şansı da buldum başsağlığı dilemeye geldim. Hepimiz için çok önemliydi bugün son görevimizi yapmaya geldik. Ben de Malkoçoğlu karakterini canlandırdım, benim için yeri çok ayrı, Kuruluş Osman’da birlikte oynadık, pandemi sürecinde o yaşta o enerjisiyle aramızdaydı, bütün ekibi motive etti” Özçivit’in, kalabalık nedeniyle cenaze namazına kalamadan erkenden camii avlusunu terk etmesi dikkat çekti.

Kenan İmirzalioğlu ise Türk milletine başsağlığı dileyip duygularını şu sözlerle dile getirdi “Çocukluğumun kahramanıydı, onun filmleriyle büyüdük. Geçmiş zamanda bir tanışıklığımız ve sohbet etmişliğimiz de olmuştu. O bizim idolümüz”