Magazin 18.08.2019 00:30

SEVCAN ORHAN'DAN 100. YILA YAKIŞIR PERFORMANS

2019 yılını konserden konsere koşarak geçiren başarılı sanatçı Sevcan Orhan, Sivas Kongresi'nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında tarihi Sivas Kent Meydanı'nda muhteşem bir konser verdi.
SEVCAN ORHAN'DAN 100. YILA YAKIŞIR PERFORMANS

Ayn zamanda doğum gününü de kutlayan Sevcan Orhan, ''Sivas kongresinin 100. yılında ve doğum günümde siz Sivaslı hemşerilerimle beraber olmaktan çok mutluyum. Bana en güzel hediyeniz benimle olmanız, bana gülen gözlerle bakmanız ve kocaman alkışlarınız, Hepinize minnettarım. Hoşgeldiniz...'' sözleriyle muhteşem gecenin startını verdi. Yaklaşık 7.000 kişinin takip ettiği konserde sahnede adeta devleşen Orhan, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle de parmak ısırttı.

Türkülerle başlayan performansında Müslüm Gürses ve Erkin Koray şarkılarından, Sezen Aksu'nun romantik ezgilerine bir çok ölümsüz eseri yorumlayan güzel sanatçı, bu anlarda kendisine telefon ışıkları ile eşlik eden binlerce hayranına ''Gerçekten bu sahne bitsin istemiyorum. Öyle güzelsiniz ki... Ay ışığı güzel, hava güzel, atmosfer güzel, çok güzelsin Sivas... Adeta gökyüzünden inmiş birer yıldız gibisiniz.'' sözleri ile teşekkür etti.

Konserinin son bölümünde zaman zaman duygusal anlar yaşadığı dikkatlerden kaçmayan Sevcan Orhan, ''Milli mücadelenin ete kemiğe büründüğü Sivas Anadolu'da kuruluş ateşinin yakıldığı yer. Toprağından bereket fışkırıyor Sivas'ın. Pir Sultanların, Aşık Veysellerin, Muhlis Akarsu’arın, Aşık Ruhsatilerin yeşerip yükseldiği, bir ulusun kaderinin belirlendiği bu topraklarda aldığımız nefes bile değerli.'' ifadelerini kullanarak büyük alkış aldı.