Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 13.12.2019 00:30

Serkan ve Melda Aygın Çiftinin Sanat Koleksiyonu İstanbul Art Show'da Sergilenecek

Bir tıp merkezinden çok nitelikli bir sanat galerisi görünümündeki Doku Tıp'ın sahipleri Serkan ve Melda Aygın çiftinin sahip olduğu üç yüzden fazla yapıt arasından, İstanbul Art Show Sanat Fuarı'nın Seçici Kurulu tarafından titizlikle seçilen 30 parçalık güçlü sergi, 20-22 Aralık tarihleri arasında İstanbul Art Show'da sergilenecek.
Serkan ve Melda Aygın Çiftinin Sanat Koleksiyonu İstanbul Art Show'da Sergilenecek

Yalın Alpay, Dr. Fırat Arapoğlu, Marc Ottavi, Dr. Kumru Eren, Hanefi Yeter ve Lili Golestan tarafından sergi için seçilen enstalasyonlar, heykeller, resimler ve rölyefler, Türkiye’nin, Kıta Avrupası’nın ve Büyük Britanya’nın önde gelen sanatçılarını içeriyor.

İstanbul Art Show’un Ana Sponsoru olan Doku Tıp Merkezi’nin kurucularından Dr. Serkan Aygın yıllar süren bir merak, araştırma ve hazzın sonucu olarak oluşturdukları koleksiyonun İstanbul’da gerçekleştirilen büyük bir sanat fuarında kamuya da açılmış olmasını memnuniyetle karşıladığını belirtirken, serginin “Doku Tıp Merkezi Koleksiyonu, İstanbul Art Show Sergisi” adlı kitabını kaleme alan İstanbul Art Show Sanat Direktörü Yalın Alpay da koleksiyonun uluslararası güçlü sanat yapıtlarından oluştuğunu vurguladı.

“Hakikat Askıda: Post-truth Çağında Sanat” temasıyla sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan ve çağdaş sanatın önde gelen sanatçılarını ağırlayacak olan fuarın “Post-truth Odası”nı, sanatçı Mercan Dede hazırlıyor. “Post-truth Odası” Mercan Dede’nin yapıtlarından oluşuyor. Post-truth Odası, 20-22 Aralık tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek. Mercan Dede aynı zamanda İstanbul Art Show’un 19 Aralık’taki VIP açılış gecesinde özel bir müzik performansı gerçekleştirecek.

 Özel performanslar arasında Ressam Devrim Erbil’in İstanbul Art Show için özel hazırladığı; postmodernizmin parçalanma, bölünme, dağılma ve saçılma alt başlıklarına gönderme yapan eseri yer alacak. İlk kez yapılacak canlı performans ile alışılmışın dışında, farklı formlarda bir Devrim Erbil resmi sanatseverlerle buluşacak.

Fuar süresince gerçekleştirilecek Art Talks/Sanat Sohbetleri etkinliklerine, Selim İleri, Nedim Gürsel, Ekrem Kahraman, Dr. Fırat Arapoğlu, Prof. Dr. Uğur Batı, Prof. Tülin Onat, Prof. Dr. Aylin Seçkin, Marc Ottavi gibi ünlü isimler konuşmacı olarak katılacak. Türk sanatına katkı yapan sanatçılar ödüllendirilecek.

 Türkiye ve dünyadan sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan fuar, pek çok ünlü galeriyi barındırıyor. Etkinlik, canlı performanslar, atölyeler seminerler, paneller, enstalasyonlar ile çağdaş sanatın her alanına dokunacak. TG Expo tarafından düzenlenen, İstanbul Art Show’un Seçici kurulundaFransız Resim Eksperi Marc Ottavi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Başkanı Dr. Fırat Arapoğlu, Galeri Direktörü ve Sanat Yazarı Dr. Kumru Eren, İran Galeriler Birliği Başkanı Lili Golestan, ve Sanatçı Hanefi Yeter bulunuyor. Danışma kurulunda ise, Prof. Devrim Erbil, Prof. Dr. Emre Alkin, Prof Dr. Aylin Seçkin, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Doç. Dr. Ece Ceyhan Baba, Doç. Dr. Hikmet Şahin ve Dr. Fatoş Altınbaş yer alıyor.