Magazin 30.09.2022 05:00

Serkan Mai: "Vincent van Gogh'dan İlham Aldım"

Genç müzisyen Serkan Mai, yeni çalışması Bir Çift Kundura'yı Sony Müzik Türkiye etiketiyle 30 Eylül Cuma günü müzikseverlerle buluşturuyor.
Serkan Mai:

Genç müzisyen Serkan Mai, yeni çalışması Bir Çift Kundura’yı Sony Müzik Türkiye etiketiyle 30 Eylül Cuma günü müzikseverlerle buluşturuyor.
İlk çalışmasındaki tarzı ve sesiyle beğeni toplayan Mai, hiç ara vermeden çalışması “Bir Çift Kundura” için stüdyoya girdi.
Söz ve bestelerini kendisi yazan, hem Türkçe hem de İsveççe şarkıları olan Serkan Mai, yeni bestesinde ünlü Ressam Vincent van Gogh’dan etkilendiğini dile getiriyor.

Ünlü Ressamdan İlham Aldı
Van Gogh’un Takıntısı Şarkı Oldu

Serkan Mai, İsveç’te yaşadığı yıllarda kütüphanede karşısına çıkan bir kitapta ünlü ressamın takıntılı bir şekilde kundura resimleri yaptığını görmüş ve anlam verememiş. Yakın zaman sonra bir yakınını kaybeden Mai, “Onu defnettiğimiz günün akşamı eve geldim. Kapıda bir çift kundura vardı. Ondan geriye kalan en son şeylerden. O an anladım Van Gogh neden takıntılı bir şekilde kundura resimleri yapmıştı.” diyerek anlatıyor nasıl etkilendiğini.
Yeni çalışmasında “Bir Çift Kundura”yla ölümü sembolize eden Serkan Mai, klibinde de yaşadığı duyguları anlattı. Melike Beşli yönetmenliğinde kliplendirilen çalışmanın düzenlemesi ise Burak Bedirli’ye ait.
Uzun yıllar İsveç’te yaşayan ve orada da müzikle uğraşan Serkan Mai, geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye gelmiş ve ilk Türkçe çalışmasını yayınlamıştı.