Magazin 07.05.2021 04:26

SERGİ ŞANLIURFA'DAN SONRA İSTANBULLU SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

 "Cennetin Bahçesi Göbeklitepe" sergisini ilk olarak 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesi sebebiyle Şanlıurfa'da tanıtan Arkeolog, Müzeci ve Ressam Buket Önyürü, bu serginin tanıtımına devam ediyor. Sanatçı, büyük beğeni toplayan Cennetin Bahçesi Göbeklitepe eserlerini yakın bir zamanda İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak.
SERGİ ŞANLIURFA'DAN SONRA İSTANBULLU SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Buket Önyürü, bu sergisinde dünyanın en eski tapınak merkezi olarak tarihlendirilen Göbeklitepe’deki eserlerden, dinlerin beşiği, peygamberler ve efsaneler kenti olarak bütün dinlerin kutsal saydığı bin bir kültürün kucaklaştığı topraklardan Şanlıurfa’dan esinlendiğini belirtti. Önyürü: “Dünya kültür mirasına sahip çıkma bilincini oluşturmak, yok olan kültürel ve tarihi değerleri yaşatmak, farkındalık yaratmak, kültürel değerlerimizi ve Şanlıurfa’yı daha geniş kitlelere duyurmak arzusundayım. “Cennetin Bahçesi Göbeklitepe” ismini verdiğim resim koleksiyonumu tarih ve sanatseverlerle buluşturmak, ülkemizin tanıtımına destek olmak hem bir arkeolog, müzeci hem de bir ressam olarak en büyük amacımdır.” şeklinde sergisinin amacını anlattı.

Önyürü, bu serginin devamı niteliğinde, Şanlıurfa’ya gelemeyen sanatseverler ve aynı zamanda Göbeklitepe’yi daha geniş kitlelere duyurabilmek için serginin devamını önümüzdeki Haziran ayında  İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladığının müjdesini verdi.