Türkiye - Gündem 16.02.2018 11:28

Şehr-i Bağcılar'ın Tanıtımı Yapıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında 3.5 ay önce temeli atılan Şehr-i Bağcılar'ın tanıtımı yapıldı.
Şehr-i Bağcılar'ın Tanıtımı Yapıldı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Hemşehrilerimiz burayı siz yapın dediler. Biz de yoğun ısrar üzerine bu projeye başlamış olduk. Burası konumu gereği çok güzel ve avantajlı bir yer. 3 metro istasyonuna 10 dakika yürüme mesafesinde. En kısa sürede hemşehrilerimizin buraya taşınması en büyük arzumuz. Yerinde dönüşümün en güzel örneği Şehr-i Bağcılar ilçemize hayırlı olsun” dedi. Kentsel dönüşüm kapsamında Demirkapı Mahallesi’nde 3.5 ay önce temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla atılan Şehr-i Bağcılar’ın tanıtımı için bir program gerçekleştirildi. İnşaat alanındaki tanıtım ofisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, davetlilere kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çağırıcı, “Bağcılar ailesi olarak birbirinden farklı sosyal ve kültürel projelere imza atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı tüm bölgede yürütüyoruz. Bunun yanı sıra Bağcılar’da 7 bölgede riskli alan ilan edildi. Kentsel dönüşümde de önceliği eğitime verdik. Eğitimi halledemeyen toplumlar hiçbir şeyi halledemezler. Önce okulların güçlendirilmesi ardından da yıkılıp yenilenmesini gerçekleştirdik. Okulların tamamı kentsel dönüşümde yenilenmiş oldu. Belki Türkiye’de olmayan farklı bir uygulamayı yapıyoruz. Okul ve camiler başta olmak üzere tüm kamu kurumlarını da kentsel dönüşüme dahil ettik. Bağcılar’ın 26 yıllık geçmişine baktığımızda başarısının temelinde birlik, beraberlik ve herkesin kalbinin Bağcılar için atıyor olması geliyor” dedi.

Konum gereği çok güzel ve avantajlı bir yer

Çağırıcı konuşmasının devamında yeni yaşam merkezi Şehr-i Bağcılar hakkında ise şunları söyledi: “Burası yerinde dönüşümün en güzel gerçekleştiği yer. Daha önce 716 daireli Albayraklar sitesiydi. Birçok firma çalışma yaptı ama bir türlü anlaşamadılar. En son hemşehrilerimiz burayı Bağcılar Belediyesi olarak siz yapın dediler. Biz de ısrar üzerine onları kırmadık ve bu projeye Belediyemizin şirketi olan Başak A.Ş ile başlamış olduk. Burada zamanında yokluğunu çilesini çekmiş olan hemşehrilerimiz güzel bir mekanda huzur içinde yaşamını sürdürsün istiyoruz. Burası konum gereği çok güzel ve avantajlı bir yer. 3 metro istasyonuna 10 dakika yürüme mesafesinde. En kısa sürede burada yaşayan hemşehrilerimizin buraya taşınması en büyük aruzumuz olacak. Destek ve katkı konusunda hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yerinde dönüşümün en güzel örneği olan Şehr-i Bağcılar, ilçemize hayırlı olsun”

1201 daire ile 22 işyeri var

Konuşmanın ardından davetliler örnek daireyi gezip sitenin imkanları hakkında geniş bilgi aldı. Her geçen gün yıldızı parlayan Demirkapı Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alana inşa edilen Şehr-i Bağcılar’da 21 blokta 2+1 ve 3+1 olmak üzere 1201 daire ile 22 işyeri yer alıyor. Otopark, asansör, güvenlik başta olmak üzere çağın gereksinimlerine uygun olan site, park, kapalı sosyal alanlar, kamelyalar, bahçeler, oturma alanları, basketbol sahası ve çocuk oyun alanlarından oluşan 19 bin metrekarelik bir peyzaj alanına sahip. Tanıtım programına İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Başak A.Ş Genel Müdürü Gürsel Yılmaz, belediye meclis üyeleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.