Konya 27.10.2020 03:00

Şehitlerin isimleri yatırımlarda yaşayacak

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçede bulunan okullara kazandırılan ve Konyalı şehitlerin isimlerinin verildiği  4 kapalı spor salonu Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla açıldı.
Şehitlerin isimleri yatırımlarda yaşayacak

Selçuklu Belediyesi eğitime ve gençliğe olan desteğine ilçeye kazandırdığı 4 kapalı spor salonu daha inşa ederek devam ediyor.  Bu kapsamda Kosova Mahallesi  Saray Bosna Anadolu Lisesi   Selahattin Eyyubi Mahallesi Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu, Yazır Mahallesi Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Dumlupınar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne kazandırılan 4 kapalı spor salonu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi.

Sinerji apayrı bir güç veriyor

Selçuklu Belediyesi’ne bu yatırımları ilçeye kazandırması sebebiyle teşekkür ederek sözlerine başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Tabi  ki Konya geldiği nokta itibariyle hem hükümetimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde,  hem yerel yönetimlerimizin çok ciddi yatırımları çok önemli hizmetleri almış bir şehrimiz. Biz de diyoruz ki tıpkı ülkemizin tüm halkı, dört bir yanımız her türlü hizmetin en iyisine en güzeline layık olduğu gibi Konya’mız da ilçelerimiz de her şeyin en iyisine en güzelini hak ediyor. Biz de bu çerçeve de hem bakanlık olarak gençlerimiz için, spor camiamız için, her şeyin en iyisini üretmekle meşgulüz hem de yerel yönetimlerimizin siyaset camiamızın bu anlamdaki işbirlikleri bu anlamdaki oluşan sinerji bizlere apayrı bir güç veriyor” dedi.

Sporcu seçme ve yetiştirme merkezi kurulacak

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi; fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerinin yanında ilçemize birçok okul, spor salonu ve sosyal tesis kazandırarak eğitimin de en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin isteklerine her koşulda önem veriyoruz. 35 tesis, 60 adet spor salonu, 20 branşta 15.488 lisanslı sporcu sayısı ve 172 milli sporcu sayısıyla ülkemizin en büyük amatör spor kulüplerinden biri olan Selçuklu Belediyespor kulübümüz ahlaklı, başarılı, dürüst ve karakterli sporcular yetiştirerek bizleri her platformda gururlandırmaktadır. Ülkesini seven, başarılı ve ahlaklı sporcuların yetişmesi için gayret gösteren Selçuklu Belediyesi, spor kulübüne yapılan yatırımların yanı sıra; okullara kazandırılan 15 adet kapalı spor salonu, farklı mahalle ve okullara kazandırılan 98 adet suni çim saha, farklı mahallerimizde bulunan 3 adet kapalı spor salonu, Dumlupınar Spor Kompleksi, Yazır ve Beyhekim yarı olimpik yüzme havuzları, Yazır Mahallemizde bulunan kapalı ve açık tenis kortları ile Selçukluyu sporun merkezi haline getirmiştir. Bugüne kadar spora yapmış olduğumuz yatırımların toplam tutarı277 Milyon TL’dir. Konya’mızda ilk olan ve Türkiye’nin en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak “Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi”ni şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.