Gastro Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 15:00 Güncelleme: 07.07.2024 15:48

Şef Karadağ: Farklı tarzda ve farklı kültürdeki şefleri bir araya getirmek keyif veriyor

Sheraton Otel'de düzenlenen Balkan Gecesi'nde şef Ufuk Evrim Karadağ, göç mutfağının hikayeleriyle anılan yemekleri yaptı. Karadağ, bu tarz etkinliklerde farklı tarzda farklı kültürdeki şefleri bir araya getirmek her zaman daha keyif verdiğini söyledi.
Şef Karadağ: Farklı tarzda ve farklı kültürdeki şefleri bir araya getirmek keyif veriyor

Şef Ufuk Evrim Karadağ, Sheraton Otel’de bu tarz temalarla ikinci etkinliklerini düzenlediklerini belirterek “Bu etkinliklerde Balkan, Rumeli mutfağını ele aldık. Göç mutfağının hikayeleriyle anılan yemekleri yapıyoruz.” dedi.

Balkan Gecesi’nin menüsünü anlatan Karadağ, “Bir tanesi Lütanitsa, bir diğeri Papuda olmak üzere 6 tane başlangıç mezesi hazırladık. Ara sıcaklarda ise asma yaprağından yapılan Loznik böreğimiz, ciğer sarma, onun haricinde elbasan tava gibi yemeklerimiz var.” açıklamasını yaptı.

Şef Karadağ, misafirler için keyfi bir menü hazırladıklarını ve beğenilerine sunacaklarını söylerken, farklı tarzdaki ve farklı kültürdeki şefleri bir araya getirmenin her zaman daha keyif verdiğini aktardı.

Şef Ufuk Evrim Karadağ hakkında;

Şef Karadağ, 8 yıllık profesyonel hayatı bırakıp, hayalini kurduğu aşçılığın peşine düştü. Mutfak eğitimini tamamladıktan sonra Napoli ve Londra’da eğitim alıp ve çalışma fırsatı bulan Karadağ, 100 şubesi olan Napoli merkezli global bir marka olan Fratelli La Bufala Levent Loft şubesini devir alarak sektöre giriş yaptı.

Vedat Milor’un sunduğu “Tadı Damağımda” programında Napoli Mutfağını anlatan bir programa ev sahipliği yapan Karadağ, 3 yılın sonunda kendi markası olan “Oxtail Restaurant”ı kurdu.

Yunanistan’ın ERT3 kanalının yaptığı “Beyond The Borders Selanik’ten İstanbul’a” programına yaptığı müzik ve yemekler ile konuk olan Karadağ, 2018 yılında İsfanbul Tema Park F&B Müdürlüğü görevine getirildi. Tema Park içinde bulunan yeme içme alanlarının yönetimi ve bağlı bulunduğu grubun mülki ve idari yöneticilerini protokol ve ağırlama görevlerinde bulundu.

2018 yılında kendi firmasını açarak yeme içme sektöründe farklı girişimlerde bulunan Karadağ, Göktürk Kemercoutry içinde yer alan ve hafta sonları açılan Bol Pazar adında sokak lezzetlerinin olduğu alanda pizza&fries şefliği ve işletmeciliğini yaptı.

Karadağ, pandeminin başlamasıyla beraber işletmesini kapatıp bir süre Aqua Florya Hayal Kahvesi Mutfak Şefliğini yaptı. Sonrasında Kastamonu firması olan İksirli Çiftliğin İstanbul Reşitpaşa’da yeni açtığı işletmesinin mutfak şefliğini yaparken, Kastamonu mutfağını ve yapılan organik ürünlerin tanıtımı ve sunumları üzerinde çalıştı ve Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal’ı ağırlayarak hazırladığım yemekleri beğenilerine sundu.

Belli dönemlerde farklı restoranlara konuk şef olarak katılıp kendi menüsü ile ya da konsepte uygun yeni menüler çıkartarak misafirlerin beğenisine sundu. Konuk şef olarak ise “Melen Şarapçılık Tekirdağ, Suadiye Saltador Restoran, Kadıköy Müsaade, Sapanca Kehf butik otelde menüleri ile katıldı.

Karadağ, sonrasında farklı konseptler için danışmanlıklar yaptı; sırasıyla Zekeriyaköy’de yeni açılan pizza markası (Per favore Pizzeria) için menü ve konsept danışmanlığı, Çanakkale Assos Pirnal Otel Menü danışmanlığı, Çanakkale Omletto Brasserie menü ve konsept danışmanlığı, Çubuklu 216 İstanbul menü ve meze danışmanlığı ile çalışmalarını sürdürdü.

Çubuklu 216 danışmanlığından sonra The Artisan İstanbul’un Roof’unda bulunan Madam Niça ve Otelin Mutfak şefliğini yapan Karadağ, birçok etkinliğin menü hazırlığı, her bölümün stok kontrol ve personelin eğitimi ile ilgilendi.

Robert Kolej Mezunlar Derneğinde de görev alan Karadağ, Yeşilyurt’ta bulunan Marna Restaurant’ın mutfak koordinasyonunu sağladı. Ayrıca sağlıklı ürünler hazırlayıp satışını yapan Gravel Group bünyesinde yeni kurulacak olan markanın glutensiz mutfak konseptini ve menülerini hazırladı.

Korkmaz Ev aletleri ve Koruncuk Vakfının ortak çıkardığı geliri, depremden etkilenen kız çocuklarına bağışlanacak olan 50 Şef 50 efsane tarif adında çıkarılan kitapta yer alma hakkı kazanan Karadağ, bir yandan Rumeli Mutfağı hakkında çalışmalar yapmaktadır.