Sağlık 21.01.2022 20:37

SARILMAK ÇAĞIMIZIN VEBASI ANKSİYETEYE İYİ GELİYOR!

Dünya Sarılma Günü kuşkusuz hepimize sarılmanın ne kadar da iyi hissettirdiğini hatırlatıyor.
SARILMAK ÇAĞIMIZIN VEBASI ANKSİYETEYE İYİ GELİYOR!

Dünya Sarılma Günü kuşkusuz hepimize sarılmanın ne kadar da iyi hissettirdiğini hatırlatıyor. Bu sadece hislerle sınırlı kalmıyor. Bilimsel çalışmalar da sarılmanın stresten anksiyeteye kadar günlük yaşamı etkileyen birçok duygu durumunun dengelenmesinde ve endişe seviyesinin düşürülmesinde etkili olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar sağlıklı bir duygu hali için günde en az 4 kez sarılmamız gerektiğini söylüyor.

Sarılmak… Bu kadar değerli ve aynı zamanda bedava bir eylem. Belki de bedava olduğu için pek de önemsenen ve kıymeti bilinen bir eylem değil ama bilimsel araştırmalar da uzmanlar da sarılmanın insan için sayısız yararı olduğunu söylüyor. Modern zamanın telaşesi içinde sevdiklerimize sarılmayı çoğu zaman unutuyoruz belki ama Aile terapisinin kurucusu olan Virginia Satir “günde en az 4 kez sarılmalısınız” diyor ve ekliyor: “Yaşamaya devam etmek için günde 4, yaşamaya devam etmeyi sürdürmek için 8 ve büyüyüp gelişebilmek için 12 kucaklaşmaya ihtiyacımız var.” 

SADECE İNSANA DEĞİL SEVDİĞİNİZ HER ŞEYE SARILMAK MUTLU EDİYOR!

Birçok insan yalnız yaşamayı tercih etmiş olabilir. Sarılmak sadece insana yönelik bir eylem değil. Evcil hayvanınıza çok sevdiğiniz pelüş ayınıza ya da sizin için değerli olan herhangi bir şeye sarılarak mutluluk hormonunuzu tetikleyebilir, güven hissiyle içinizin mutluluk kaplamasını sağlayabilirsiniz. Anksiyete ve stres seviyelerini düşüren bu eylemin yararlarını gece boyu hissetmenizi sağlayacak Sinada Ağırlıklı Battaniyeleri özel cam kürecikli ağırlık yapısıyla kişiyi gece boyu sarıp sarmalıyor ve kucaklaşma hissi yaratıyor. Böylece kişi gece boyu güvende olduğunu sinyalleriyle uykuya çok daha rahat dalıyor ve sabah çok daha zinde ve enerjik uyanıyor. Dopamin hormonu, oksitasin hormonu, serotonin hormonu ve endorfin hormonunu uyararak mutluluk halinizi sürekli kılmak için çalışan Sinada Ağırlıklı Battaniyeler, Dünya Sarılma Gününe özel avantajlı fırsatlarla www.sinadahome.com adresinde sizleri bekliyor.