Halkbank web
Ekonomi 05.08.2022 07:01 Güncelleme: 04.08.2022 21:17

SAMSUN'A 3 BİLİM MERKEZİ, 2 ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ AÇILACAK

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 5'incisi bu yıl Karadeniz'in parlayan yıldızı Samsun'da 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
SAMSUN'A 3 BİLİM MERKEZİ, 2 ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ AÇILACAK

30 Ağustos tarihinde çifte mutluluk yaşayacaklarını belirten Samsun Valisi Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Zafer Bayramımızın 100’üncü yılı gibi ulusumuz için çok özel bir günde TEKNOFEST KARADENİZ’e ev sahipliği yapacağız. Zafere giden yolun başlangıcı, milli mücadelenin başladığı şehrimiz Samsun’da Zafer Bayramı’nı ve milli teknoloji hamlesi TEKNOFEST’in coşkusunu birlikte yaşamak bizler için ayrı bir gurur olacak.” dedi.

- TEKNOFEST Stratejik Açıdan Önemli

Dijitalleşmenin ve teknolojinin her gün çok daha fazla önem kazandığı dünyamızda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın çalışmalarını stratejik açıdan çok kıymetli bulduğunu belirten Samsun Valisi Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Sanayi devriminden sonra dünyamız hızla dijitalleşme yolunda önemli adımlar atıyor. Tarım, enerji, sağlık, ulaşım, barınma ve iletişim gibi temel ihtiyaçlarımız ve birçok stratejik sektörün teknolojiyle birlikte ne denli ivme kazandığına bizzat şahit oluyoruz. Hayatımızın her alanında teknolojinin avantajlarından yararlanıyoruz ve teknolojinin gelişimiyle yaşam standartlarımızın ne denli değiştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Karadeniz’in parlayan yıldızı Samsun’da bu anlamda ciddi gelişmeler kaydediyor. TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında ilimize 3 Bilim Merkezi ve 2 Çocuk Üniversitesi (Keşif Kampüsü) kazandırılması için inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.” diye konuştu.
Çarşamba Uluslararası Havalimanı Festival İçin Hazırlanıyor

Samsun’da festival hazırlıklarının planlandığı şekilde devam ettiğini vurgulayan Sn. Dağlı, “Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST KARADENİZ festivali için yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Millî mücadele yolunda ilk adımın atılarak kurtuluş meşalesinin yakıldığı kent olması açısından herkesin kalbinde farklı bir yeri olan Samsun, her anlamda her şeyin en iyisini hak ediyor. Samsun, eşsiz doğası ve tarihi, kültürü, coğrafyası, gelişmiş sanayisi, turizm olanakları, lojistik avantajları, yenilenebilir enerji alternatifleri, her gün önemi artan su kaynakları ve tarım potansiyeli ile birçok sektörde önemli yatırım fırsatları barındırıyor.” diye açıkladı.