Spor 24.04.2018 19:06 Güncelleme: 24.04.2018 19:24

Şampiyonun X-Factorleri

Zorlu eşleşmeleri geride bırakarak Eurocup Kupası'nı ülkemize ikinci kez getiren Darüşşafaka'da şampiyonluğun coşkusu devam ederken, tarih yazan oyunculardan Howard Sant-Roos ve Emircan Koşut, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Şampiyonun X-Factorleri

Bertan ERMAN

Darüşşafaka, 56 yıl süren kupa hasretini Avrupa’da sonlandırdı. Daçka’nın zafere yürüyüşü, kolay olmadı. Yeşil -siyahlılar, yarı final serisinde Bayern Münih’i, final serisinde de Lokomotiv Kuban’ı, yaptığı geri dönüşlerle geçerek kupaya ulaştı. Darüşşafaka’da her bir oyuncu, farklı özellikleriyle yazılan tarihe imzalarını attı. Kübalı oyuncu Howard Sant-Roos, özellikle savunmadaki performansı ve skor haricinde, asist, ribaund, top çalmada verdiği katkılarla dikkat çekerken, takımın genç oyuncularından Emircan Koşut, aldığı süre zarfında görevini yerine getirdi ve enerjisiyle takıma destek oldu.

“HARİKA BİR DUYGU!”

Darüşşafaka ile kazandığı Eurocup’ın ardından, Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşayan ilk Kübalı basketbolcu Howard Sant-Roos, bu başarısının tüm Küba’da yankılandığını düşünmediğini, “Evet, ben şampiyonluk kazanmış ilk Kübalı olabilirim; ama tüm halkın bunu bildiğini sanmıyorum. Avrupa’da ve Güney Amerika’da oynayan ve benim gerçekten neler yaptığımı bilen arkadaşlarım tebrik ettiler.” diyerek belirtirken, Yeşil Siyahlı ekiple kazanılan Eurocup hakkında, “Harika! Kesinlikle harika. Tarih yazdık ve bu kesinlikle muhteşem bir duygu. Darüşşafaka’da bulunmak, insanların bana inanması ve taraftarlar… Harika bir duygu.” ifadelerini kullandı. Şampiyonluk yolundaki motivasyonları hakkında, “Finaldesiniz. Bu bizim için bir ilkti. Finalde kazanmak ve tarih yazmak istiyorsanız, cesaretli olmanız gerekir. Biz takım olarak birlikte kendimizi motive ettik ve bu bizim için yeterli oldu.” şeklinde konuşan Sant-Roos, geri dönüşlerin yaşandığı maçtaki kararlılığıyla, karamsarlığa kapılmadıklarını anlatırken, “Hiç çaresiz değildik. Biz sadece tüm maçlarda işimize odaklandık. Buna rağmen bazı maçlarda gergin olduğumuz zamanlar oldu. Final oynuyorsunuz. Bunlar arada sırada olur.” dedi. Howard Sant-Roos, Rusya’daki mucizevi sayıdaki katkısını anlattığında, “Aklımda sadece o an yapmamız gereken şey vardı; topu tipleyip, pozisyonu en iyi şekilde tamamlamak. Rakip oyuncu topu oyuna soktuğunda, top benim ellerimdeydi. Scottie (Wilbekin) yanımdaydı. Pası ona verdim ve o da üç sayılık basketi buldu. O an gerçekten aklımdaki tek şey, yapmamız gereken şeyin en iyisini yapmaktı.” derken, o anları bir kez daha yaşadı.

“TAMAM BİTTİ” DEMİŞTİM AMA…

3 sezon önce 20 yaşındayken daha önce THY Euroleague’de mücadele eden genç pivot Emircan Koşut, Darüşşafaka ile Eurocup’ı kazanmanın ardından, önümüzdeki sezon yeniden Avrupa’nın en büyük liginde yer alacakları hakkında, “NBA’den sonra en üst lig olan Euroleague’e geçmek cidden müthiş bir duygu. Avrupa’nın en kaliteli liginde, en kaliteli oyunculara karşı oynamak, tekrar bizim için yeni bir hedef, yeni bir motivasyon kaynağı.” diyerek yaşadığı sevinci belirtti. Emircan Koşut, Daçka’daki aile ortamını, “Takım içi ortamımız çok güzeldi. Şu ana kadar bulunduğum tüm kulüp ortamlarından daha iyiydi. Herkes birbiriyle çok iyi. Birlikte zaman geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu bizim için bir ekstra motivasyondu.” diyerek vurgularken, Darüşşafaka’nın geri dönüşlerin takımı olduğunu,

“Sezon başından beri, biz ilk yarı geri de düşsek, her zaman ikinci yarı takımı olduğumuzu gösterdik ve savaşarak, Bayern Münih maçında 23 sayı geriden gelerek, Lokomotiv Kuban maçında, 8 saniyede 5 sayı geriden gelip, uzatmada kazanarak bunu gösterdik zaten.” ifadeleriyle anlattı. Emircan, şampiyonluk yolunda en çok endişelendiği anın, final serisi birinci maçında yaşadığını, “Lokomotiv Kuban deplasmanında son bir dakika, 30 saniye kala, onlar 5 önde iken, baya stres olmuştum; “Tamam bitti.” demiştim ama Scottie ve Howard’ın müthiş oyunuyla uzatmaya götürdük ve maçı kazandık.” sözleriyle belirtti.