Kültür Sanat 09.06.2021 08:13

SAHA Studio yeni sanatçılarla kapılarını açıyor

Türkiye ve dünyadan sanatçı ve küratörlerin üretim, araştırma ve uluslararası etkileşim ortamlarını geliştirmek için çalışan SAHA Studio kapılarını açıyor.
SAHA Studio yeni sanatçılarla kapılarını açıyor

SAHA Studio’nun üçüncü dönem sanatçıları Yasemin Nur, Onur Gökmen, Ege Kanar, Bengü Karaduman ve Merve Ünsal’ın atölyeleri, 15 Haziran Salı ile 19 Haziran Cumartesi tarihleri arasında her gün 13.00-19.00 saatleri arasında sağlık kurallarına uygun koşullarda randevuyla gezilebilir. SAHA’nın desteği ve Gülsün Karamustafa, Özge Ersoy ve Çelenk Bafra’dan oluşan kurulun davetiyle araştırmalarını Ocak ayından beri SAHA Studio’da sürdüren sanatçıların üreteceği çalışmaların ise Eylül ayında sergilenmesi planlanıyor. 

15-19 Haziran 2021 tarihlerinde SAHA Studio sanatçılarının yanı sıra Atina’daki ARTWORKS işbirliğiyle Temmuz’a kadar SAHA Studio’da araştırmalarını sürdüren küratör Eva Vaslamatzi ve SAHA Yazı Dizisi’ni bu yıl yürüten SAHA Studio’nun misafir yazar ve programcısı Murat Alat ile tanışıp sohbet etmek mümkün. Ayrıca, 10. yılına girmeye hazırlanan SAHA—Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi’nin destek projeleri ve sanatsal işbirlikleri hakkında SAHA ekibinden bilgi alınabilir. 

Haziran ayı boyunca ayrıca her hafta SAHA Studio direktörü küratör Çelenk Bafra’nın farklı bir SAHA Studio katılımcısıyla sanat pratiği üzerine kısa söyleşisi yayınlanıyor. Pazartesileri 16.30’da Açık Radyo’da yayınlanan Hariçten Sanat programındaki sohbetlerin ilki sanatçı Onur Gökmen ile gerçekleşti ve video kaydı SAHA’nın web sitesi ya da vimeo hesabından izlenebilir. SAHA, instagram hesabını ise her hafta farklı bir SAHA Studio sanatçısı ya da küratörüne devrediyor. 2 Haziran’da Yasemin Nur’la başlayan ‘SAHA instagram takeover,’ Merve Ünsal ile devam ediyor.