Spor 24.02.2018 10:58

Ruslar Yine Dopingli

PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışan Rus bobsledçi Nadejda Sergeyeva'ya yapılan doping testinin pozitif sonuç verdiği bildirildi.
Ruslar Yine Dopingli

Rusya Bobsled Federasyonu'nun Facebook’taki resmi sitesinden yapılan açıklamada, Rus sporcuya 18 Şubat’ta yapılan doping testinde yasaklı maddeler listesine giren bir kalp ilacına rastlandığı kaydedildi. 

“Bundan birkaç gün önce, 13 Şubat’ta yapılan test temiz çıkmıştı. Milli takımın sağlık ekibi, sporcumuza böyle bir ilaç reçetesi yazmadı” denilen açıklamada, “Rusya Bobsled Federasyonu ve sporcu, kendi sorumluluklarının farkında ve bu olayın tüm takımın akıbetini ne şekilde etkileyebileceğinin bilincinde” ifadelerine yer verildi.

SIRALAMADA 12. OLMUŞTU

PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'nda kızak branşındaki kadınlar ikili bobsled yarışında Sergeyeva, Anastasiya Koçerjova ile birlikte sıralamada 12. olmuştu.

Daha önce Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’nda kanında meldonyum maddesine rastlanan Aleksandr Kruşelnitskiy’nin çiftlerde eşi Anastasya Brizgalova ile aldığı ve Rusya için curlingde ilk olan bronz madalyanın geri alınmasına karar vermişti.