Ekonomi 07.12.2021 07:00

Renaut Mais'in İleri Teslim Kampanyası'ndaki suni krizi  "müşteri memnuniyeti" olarak geri döndü!

Bir süre önce sosyal medyadaki trol hesaplar ve bazı oto alım satım işi yapan art niyetli insanlar tarafından yaratılan spekülasyona karşı, Renault Mais'ten müşteriyi memnun eden önemli bir açıklama yapıldı.
Renaut Mais'in İleri Teslim Kampanyası'ndaki suni krizi 

Ahmet Çelik

Bir süre önce sosyal medyadaki trol hesaplar ve bazı oto alım satım işi yapan art niyetli insanlar tarafından yaratılan spekülasyona karşı, Renault Mais'ten müşteriyi memnun eden önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre bu konu kapsamında kimse mağdur edilmeyecek. Üstelik müşteri bu yolla daha kazançlı hale gelecek. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş’ın bizzat konuyu ele alması ve birçok müşteriyle birebir kendisinin görüşmesi sosyal medyada yaratılan suni krizin, müşteri tarafından fırsata dönüşmesine neden oldu…

İşte o önemli açıklamanın tüm detayları…

Otomotiv sektöründe küresel çapta çip krizi kaynaklı araç tedarik sorunları yaşanırken, RENAULT MAİS olarak müşterilerimizin memnuniyetini ve faydasını gözeten en uygun çözümleri geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz Ekim ayında Renault ve Dacia modellerimizde İleri Teslim Kampanyası hayata geçirdik.

Belirli bir peşinat ile dahil olunan kampanya kapsamında sektörde tedarik sorunlarının yaşandığı dönemde araç teslim süresi mümkün olan en kısa süreye indirilirken, aracın vergisiz satış fiyatı sabitlenerek teslimat tarihine kadar müşterilerimizi değişen piyasa şartlarına karşı korumak hedeflenmiştir.

Otomotiv sektöründe yapılan tüm satış kampanyalarında olduğu üzere İleri Teslim Kampanyası için de anlaşma şartları, katılımcı müşterilerimizin bilgisine önceden sunulmuştur.

Mevzuat gereği üretim veya ithalat maliyetlerinin, aracın vergisiz satış fiyatının üzerine çıktığı durumlarda ÖTV matrahı, vergisiz satış fiyatı yerine üretim veya ithalat maliyetinden hesaplanmaktadır. Bu nedenle vergisiz satış fiyatını sabit tutmamıza rağmen, mevzuata göre artan üretim veya ithalat maliyeti baz alındığı için kampanya dahilindeki bazı araçların ÖTV matrahı bir üst dilime geçmiştir. İleri teslim kampanyası kapsamında bazı müşterilerimizin teslimat tarihinde bu durumla karşılaşılmış ve kendilerine durum detaylıca aktarılarak seçim hakkı sağlanmıştır.  Her ticari kuruluş gibi vergi mevzuatını uygulama zorunluluğumuz doğrultusunda, ilgili araçların anahtar teslim fiyatı için vergi dilimi hesaplanırken, sabitlediğimiz vergisiz satış fiyatı baz alınamamaktadır. Kampanya kapsamında araçlarda ortaya çıkan kur farkı tarafımızca üstlenilmekte olup, KESİNLİKLE MÜŞTERİMİZDEN TALEP EDİLMEMEKTEDİR.

Oluşan fiyat farkının tamamı, vergi maliyetlerinden meydana gelmektedir.
Ek vergiden oluşan fiyat farkına rağmen güncel fiyatlarla karşılaştırıldığında halen ciddi bir avantaja sahip olan kampanya müşterilerimizin, cayma hakkını kullanmaları durumunda peşinatlarını artan kura karşı korumak için de önlemlerimizi alıyoruz. Buna göre peşinat iadesi talep eden müşterilerimize, ödeme yaptıkları tarihteki T.C. Merkez Bankası Euro alış kur değeri ile kampanya iptal işleminin gerçekleştiği Euro alış kuru arasındaki fark ödenecektir.

RENAULT MAİS olarak yetkili satıcılarımızla birlikte bu süreç boyunca her bir müşterimizle çözüm odaklı yakın iletişimimiz devam etmektedir.