Spor 17.06.2021 14:55 Güncelleme: 17.06.2021 15:34

Rafael Nadal Wimbledon ve Tokyo Olimpiyatları'nda yer almayacak

Rafael Nadal 28 Haziran'da başlayacak sezonun 3. Grand Slam'i Wibledon ve Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlardan çekildiğini açıkladı.
Rafael Nadal Wimbledon ve Tokyo Olimpiyatları'nda yer almayacak

13 kez şampiyonluk yaşadığı Roland Garros'a bu yıl yarı finalde veda eden Rafael Nadal'dan flaş Wibledon ve Olimpiyat açıklaması geldi. Nadal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 28 Haziran'da başlayacak sezonun 3. Grand Slam'i Wibledon ve Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlardan çekildiğini açıkladı.

Bu kararı almanın kolay olmadığı ifade eden İspanyol raket, "Vücudumu dinledikten ve ekibimle tartıştıktan sonra bunun doğru karar olduğunu anlıyorum. Hedefim, kariyerimi uzatmak ve beni mutlu eden şeyi yapmaya devam etmek" açıklamasında bulundu.

"VÜCUDUMUN TOPARLANMASI KOLAY DEĞİL"

Nadal, Üst düzey rekabet seviyesinde mücadele etmeye devam etmek istediğini; RG ve Wimbledon arasında sadece 2 hafta olduğu gerçeği, her zaman zorlu toprak kort sezonundan sonra vücudunun toparlanmasını kolaylaştırmadığını da dile getirdi.

"OLİMPYATLAR HER ZAMAN ÖNCELİĞİMDİ"

İspanyol tenisçi açıklamasının son kısmında hayranlarına seslenerek, "Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıma, özellikle Birleşik Krallık ve Japonya'daki hayranlarıma özel bir mesaj göndermek istiyorum. Olimpiyat Oyunları her zaman çok şey ifade etti ve bir spor insanı olarak her zaman bir öncelikti, dünyadaki her sporcunun yaşamak istediği ruhu buldum. Bunlardan 3 tanesini bizzat yaşama şansım oldu ve ülkemin bayrağını taşıma şerefine eriştim" ifadelerini kullandı.