Spor 16.04.2021 18:00 Güncelleme: 16.04.2021 18:15

PHİLİPSEN NİHAYET

TUR 2021'de daha önce 3 etabı ikincilikle tamamlayan Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Jasper Philipsen Salcano Fethiye-Marmaris etabını önde tamamladı.
PHİLİPSEN NİHAYET

MUSTAFA YAŞAR | MARMARİS

129,1 kilometrelik parkuru 2 saat 55 dakika 50 saniyelik derecesiyle birinci bitiren Philipsen'in ardından Alman Andre Greipel ikinci, Norveçli Kristoffer Halvorsen ise üçüncü oldu.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 6. etap geçildi. Salcano sponsorluğundaki Fethiye-Marmaris'i Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen birinci bitirdi.Muğla'nın Fethiye ilçesinden başlayan ve Marmaris'te sona eren 129,1 kilometrelik etabın startına 162 sporcu katıldı. Jasper Philipsen, yarışı 2 saat 55 dakika 50 saniyede tamamladı.Altıncı etapta İsrail'in Start-Up Nation takımından Alman Andre Greipel ikinci, Norveç'in Uno-X Pro takımından Norveçli Kristoffer Halvorsen ise üçüncü oldu.

Turkuaz mayo Gallego'da kaldı

 Turun 6. etabı sonunda Fransa'nın Delko takımından İspanyol bisikletçi Jose Manuel Diaz Gallego, genel klasmandaki birinciliğini sürdürdü.

Turun bir önceki etabını birinci bitirerek önemli bir avantaj sağlayan ve turkuaz mayoyu alan Gallego, toplamda 21 saat 34 dakika 17 saniyeyle mayosunu korudu. İspanyol bisikletçi, bugün Marmaris-Turgutreis etabında da turkuaz mayoyu giyecek.Genel klasmanda Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine 4 saniye geriden ikinci, İtalya'nın Androni Giocattoli-Sidermec takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda ise 6 saniye geriden üçüncü sıradaki yerlerini korudu.56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 7. etabı, yarın Marmaris-Turgutreis arasında yapılacak.

 

Mayoların sahipleri değişmedi

Fethiye-Marmaris etabı sonrası dereceye giren sporculara ödüllerini AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı verdi.Bisikletçilere, podyuma çıkarken üzerlerinde İçişleri Bakanlığı'nın Kadın Destek Uygulaması (KADES) logosu bulunan ve "Kadına Şiddete Hayır" yazan tişörtler giyen hostesler eşlik etti.Etabın sonunda mayo sahipleri değişmedi. Turkuaz mayo yine Fransa'nın Delko takımından İspanyol bisikletçi Jose Manuel Diaz Gallego'da kaldı.En iyi sprinterin aldığı yeşil mayoyu altıncı günün sonunda Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish giydi.Altıncı etap sonunda en iyi tırmanışçının aldığı kırmızı mayoyu Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Ukraynalı Vitaly Buts giymeye yine hak kazandı.Türkiye güzelliklerini temsil eden beyaz mayo da Hollanda takımı Abloc'un Hollandalı sporcusu Ivar Slik'te kaldı.

 'GRAPPEL SAYESİNDE KAZANDIM'

TUR'da 3 ikinciliğin ardından Marmaris'te zafere ulaşan Jasper Philipsen, “Hepsinde doğru yerde olmuştum. Eğer küçük hatalar yapmamış olsaydım daha çok etap kazanabilirdim” dedi.Sonunda Türkiye’de bir zafer kazanmaktan duyduğu mutluluğu anlatan Philipsen, “Biraz taktiğimizi değiştirmemiz gerekti. Üç arkadaşımızı kaybettiğimiz için takımımız benim için tam bir tren oluşturamadı. Biraz diğer takımlardan faydalanmak zorunda kaldım. Son 5 kilometrede hız kazanmak için daha fazla basmak zorunda kaldım. Sprinti kazanamayacağımı gerçekten düşünmeye başlamıştım ki doğru çizgiye girip hamle yapmayı başarabildim.Grappel’in de hamle yapması benim için iyi oldu, eğer onu yapmasaydı kazanamazdım” diye konuştu.