Magazin 16.05.2022 04:27

PARALEL EVRENİ SAHNEYE TAŞIDI!

Elektropop alanında Türkiye'nin başarılı bağımsız müzisyenlerinden Nova Norda, ilk albümü Paralel Evrende Dünya Tarihi'nin lansman konserini geçtiğimiz akşam Dorock XL Venue Taksim Fitaş Sahnesi'nde muhteşem görsel şovlar ile gerçekleştirdi.
PARALEL EVRENİ SAHNEYE TAŞIDI!

Albümün ilk konseri için bir ay boyunca yoğun bir tempo ile çalışan Nova Norda, sahnede yarattığı bambaşka bir dünya ile paralel evreni adeta sahnede izleyiciye yaşattı. Büyülü bir dünyanın içinde gibi hissedilen gecede, Sebahat Karcı ve Can Sübiler’in titizlikle hazırladığı dekor da büyük ilgi gördü. Nova Norda ve ekibinin gerçekleştirdiği sahne şovları ise geceye damgasını vurdu.

Nova Norda’nın lansman konseri için özel olarak dikilen paralel evren kostümleri, bu dünyanın otorite kodlarını değiştirmek üzerine tasarlandı. Nova Norda dışında müzisyenler için de özel olarak dikilen kostümler Gizem Albohayre imzası taşıyor.

Dünya tarihi başka türlü olsaydı bizi nasıl bir dünya bekliyor olurdu temasından yola çıkarak hazırladığı albüm hikayesini konserde hem sahne performansı hem de görsel çalışmaları ile canlandıran sanatçı, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Albümün çıkmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen tüm şarkılarını dinleyicilerle hep bir ağızdan seslendiren Nova Norda, albümde yer alan ve geçtiğimiz yıl vefat eden halası için yazdığı Pelin şarkısında ise duygulanarak seyircilerin şarkıyı söylemesiyle duygusal anlar yaşadı.

Nova Norda, konser ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi: ''Hayatımın en özel konserini geçirdim. Ayların planlaması, 200den fazla insanın emeği olan bir albüm ve heyecandan haftalardır gün doğmadan uyandığım müthiş heyecanlı bir sürecin son durağı bu konser oldu. 1000 kişinin hep bir ağızdan daha yeni çıkmış bu albümün tüm parçalarını ezbere söylediğini görmek, anlatamam nasıl büyüleyici bir his! Acayip çalışkan ve aile gibi bir ekip olarak verdiğimiz yoğun emekle önceki işlerimizin üzerine ekleye ekleye ilerlediğimizi ve geri dönüşünü dinleyicilerden almayı başardığımızı hissediyorum, çok gururluyum, çok duygulanıyorum! ''