Erzurum 15.01.2020 13:28

Palandöken kayak tutkunlarına sömestir tatilinin keyfini doyasıya yaşatacak

Kar kalitesi, uluslararası standartlarda uzun pistleri ve eşsiz doğa manzaralarıyla Avrupa ile yarışan Türkiye'nin gözde kayak merkezi Palandöken'de sömestir tatili için bütün hazırlıklar tamamlandı.
Palandöken kayak tutkunlarına sömestir tatilinin keyfini doyasıya yaşatacak

Teknik altyapısı, beş yıldızlı otelleri, uluslararası standartlarda uzun pistleri, kar kalitesi ve eşsiz doğa manzaralarıyla öne çıkan kış turizm merkezi Palandöken, sömestir tatili için gelecek yerli ve yabancı misafirlerini bekliyor.

Toplam 100 kilometre uzunluğu ulaşan farklı zorluk derecesinde irili ufaklı 20 civarında pistiyle sunduğu kayak imkanları ve modern tesisleriyle Avrupa ile boy ölçüşen Palandöken'deki bazı otellerde sömestir tatili için rezervasyonlar şimdiden yüzde 80'e ulaştı.

Sömestir tatili nedeniyle hazırlıkların tamamlandığı Palandöken'deki turizmciler, Erzurum'u tercih edecekler için gece kayağının yanı sıra curling, buz hokeyi, buz pateni ve kaplıca gibi farklı etkinlikleri de de vadediyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş,yaptığı açıklamada, sömestir tatilini güzel geçirmenin yolunun Palandöken'i tercih etmekten geçtiğini söyledi.

"Mucizevi bir dağ"

Misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için bütün hazırlıkların yapıldığını belirten Memiş, "Mucizevi bir dağ ve nüfusu beş yüz bin olan bir büyükşehir ile bitişik olan başka bir kayak merkezi yok. Erzurum'u ve buradaki kayak merkezinin keyfini yaşamamış olanları sömestir tatilinde misafir etmek isteriz" diye konuştu.

Memiş, Palandöken'in sürekli kendini yenileyen bir kayak merkezi olduğunu ifade etti. 

"Sömestir tatilini dolu dizgin geçirmek için bu fırsatı kaçırmasınlar"

Palandöken'deki Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akça, sömestir tatili için rezervasyonlar alınmaya devam ettiklerini söyledi.

Sömestirin ikinci haftasında doluluk oranlarının yüzde 95'e çıkmasını beklediklerini ifade eden Akça, şunları kaydetti:

"İlk haftada yüzde 80 olan doluluk oranları ikinci hafta ise yüzde 15 daha artacak. Palandöken'deki turizmciler olarak beklentimiz sömestirde yüzde 95 doluluk oranı ile tatili geçirmek. Erzurum'da sezon olarak doluluk oranlarımız son derece güzel. Okul ve iş stresini üzerilerinden atmak isteyenleri Palandöken'e bekliyoruz. Tatilcilere tavsiyemiz, kayağın keyfini doyasıya çıkartıp sömestir tatilini dolu dizgin geçirmek için bu fırsatı kaçırmasınlar."

Gündüz kayak yapıp, gece kaplıca keyfi

Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney ise Palandöken'de orta derece ve zorlu pistlerin bulunduğunu, her yaştan misafirin kayağın keyfini yaşayacağını söyledi.

Sömestr tatili için gelenlerin farklı etkinliklere de katılabileceklerini anımsatan Güney, "Palandöken'de kayak keyfinin yanı sıra dolu dolu bir tatil imkanı sunuyoruz. Kayak yaptıktan sonra misafirlerimiz, şehrin tarihi dokusunu gezerek görebilir. Misafirlerimize buz sporları, curling, buz hokeyi, gezi turları organizasyonlarını da sunuyoruz. Gündüz kayak yapıp, gece kaplıca keyfini yaşayabilirler. Palandöken kar kalitesi olarak en özel ve en iyi merkezdir. Sömestir tatiline geldiklerinde misafirlerimizi, dinlenmiş bir şekilde yolcu edeceğiz. Türkiye'yi ve dünyayı Erzurum'a bekliyoruz."