Kitap 29.03.2023 08:12

'Özel Boşanma Sebepleri' raflardaki yerini aldı

Avukatlar Aylin Esra Eren ve Gizem Gonce 'Özel Boşanma Sebepleri' adlı ilk kitapları raflarda yerini aldı.
'Özel Boşanma Sebepleri' raflardaki yerini aldı

Avukatlar Aylin Esra Eren ve Gizem Gonce ‘Özel Boşanma Sebepleri’ adlı ilk kitapları raflarda yerini aldı. Yargıtay tarafından erkeğin ‘‘karım bakire değil’ sözünün tazminata mahkum edildiği, kadının bir başka erkekle otel odasında kalmasının zina için yeterli olduğu gibi pek çok dikkat çekici örnekler yer aldı.

Avukatlar Aylin Esra Eren ve Gizem Gonce tarafından kaleme alınan ‘Özel Boşanma Sebepleri‘ isimli kitapları raflardaki yerini aldı. 111 sayfalık kitapta zina, hayata kasıt, kötü ve onur kırıcı davranış, suç işleme, haysiyetsiz hayat sürme terk sebebiyle ve akıl hastalığı sebebiyle boşanma olmak üzere 8 ayrı boşanma sebebine ilişkin detaylar içeriyor. Dava konularına ilişkin dilekçe örnekleri, görüşler açıklamalar, davaların ortadan kalkmasına neden olan haller anlatıldı. Ayrıca Yargıtay kararlarıyla da davalar detaylandırıldı.

‘KARIM BAKİRE DEĞİL’ SÖZÜ TAZMİNATLIK OLDU

Kitaptaki Yargıtay kararı örneklerinden birine göre, onur kırıcı davranış nedeniyle açılan bir boşanma davasında Yargıtay kocanın kahvehanede karısı için evlendiğinde bakire olmadığını söylemesini onur kırıcı davranış buldu ve karısına tazminat ödemesine karar verdi.

YARGITAY OTEL ODASI ZİNA İÇİN YETERLİ DEDİ

Bir başka örnekte ise, yerel mahkeme tarafından kadının bir başka erkekle bir otel odasında kalmasına yerel mahkeme tarafından zinaya için yeterli delil olmadığına karar verildi. Ancak kitaptaki örnek karara göre yerel mahkemenin hükmü Yargıtay’dan döndü. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kadının bir başka erkekle aynı otel odasında kalması zina için yeterli delil oluşturduğuna kanaat getirerek yerel mahkemenin kararını bozdu.

‘EVE DÖNSEN DE BU EVLİLİK YÜRÜMÜYECEK’ SÖZÜ SAMİMİYETSİZ ÇAĞRIDIR

Eren ve Gonce’nin yer verdiği bir diğer örnekte ise, eşlerin birbirlerine karşı ‘eve dön’ ihtarına ilişkin. Kocanın karısı için ‘İstiyor ise eve gelebilir. Ancak eve dönse de bu evliliğin yürümeyeceği açıktır’ şeklinde ihtar çektiği anlatıldı. Yargıtay tarafından bu ihtar ‘eşinin gerçekten eve dönmesi için samimi bir dille yapılmadığı’ gerekçesiyle red kararı verilmesi gerektiği belirtildi.