Magazin 06.04.2020 00:30

Oyuncu Ferdi Sancar, 3D yazıcıyla yüz kalkanı üretiyor

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını giderek yayılırken, Türkiye'nin ölümcül virüsle mücadelesine anlamlı bir destek de Ferdi Sancar'dan geldi. Ünlü oyuncu, virüslerden korunmak amacıyla kullanılan yüz kalkanlarını kendi evinde üretmeye başladı.
Oyuncu Ferdi Sancar, 3D yazıcıyla yüz kalkanı üretiyor

Ünlü oyuncu Ferdi Sancar’dan virüs salgınıyla mücadeleye anlamlı destek. Evinde 3D yazıcıyla yüz kalkanı üreten Sancar, bunları ihtiyacı olan kişilere ulaştırmak için sosyal medyadan duyuru yaptı.

EMEKÇİLERE ULAŞTIRIYOR
Ferdi Sancar, evindeki 3D yazıcıyla ürettiği yüz kalkanlarını salgına rağmen çalışmaya devam eden temizlik görevlileri, güvenlik görevlileri, hastabakıcılar ve market çalışanlarına ulaştırmak için sosyal medya hesaplarından “Bana ulaşın” çağrısında bulundu.
TIBBİ MASKE DEĞİL
Yaptığı duyuru üzerine kısa sürede çok sayıda kişi Ferdi Sancar’la iletişime geçerek yüz kalkanı talep etti. Sancar, sosyal medyada önemli bir uyarıda da bulundu; ürettiği yüz kalkanlarının tıbbi maske olmadığını, mutlaka İSO belgeli diğer maskelerin de kullanılması gerektiğini belirtti.