Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.09.2024 17:00 Güncelleme: 12.09.2024 11:42

Nilüfer Belediyesinden baskı ve işten atılma tehdidiyle engelleme yaptığı iddiasına yanıt

Nilüfer Belediyesi, Belediye-İş Sendikası'nın, Nilüfer Belediyesi yönetiminin, sendikal tercihlerde "Baskı ve işten atılma tehdidiyle engelleme" yaptığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Nilüfer Belediyesinden baskı ve işten atılma tehdidiyle engelleme yaptığı iddiasına yanıt

Nilüfer Belediyesi, Belediye-İş Sendikası’nın, Nilüfer Belediyesi yönetiminin, sendikal tercihlerde “Baskı ve işten atılma tehdidiyle engelleme” yaptığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Belediyenin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Nilüfer Belediye çalışanları, Anayasal hakları olan sendikal örgütlenme ve sendika seçme özgürlüğüne sahiptir. Sendika tercihlerini kendi özgür iradeleri ile ve hiçbir baskı altında kalmadan yapmaları, Nilüfer Belediyesi’nin inandığı demokratik değerlerin bir gereğidir, bunu aksi asla kabul edilemez.

Belediye- İş Sendikası’nın yaptığı açıklamada yer alan, "Baskı ve işten atma tehdidiyle engellenme" iddiaları tamamen gerçek dışıdır.

Söz konusu sendikanın yöneticisi olduğu iddia edilen kişiler tarafından bir süre önce, Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası’nda, bazı yöneticilerimize yönelik baskı ve tehditler ile ilgili adli süreç devam etmektedir."