Magazin 22.11.2019 00:30

'Müstakbel Damat' görücüye çıktı

14 Şubat'ta izleyicisi ile buluşmaya hazırlalan Pervasız yapım imzalı aile boyu komedi filmi başrollerinde İlker Ayrık, Erdal Özyağcılar ve Hande Soral'ın paylaştığı oyuncu kadrosunda Nilgün Kasapbaşoğlu, Ayça Erturan, Aykut Taşkın, Suat Sungur, Ahu Sungur, Bilge Şen, Ferdi Akarnur, Ilgıt Uçum, Serkan Özcezarlı, M. Serdar Fırat ve Yücel Erten gibi oyuncuların yer aldığı senaryosunu M. Serdar Fırat ve Serhat Sarı'nın yazdığı yönetmen koltuğunda İlker Ayrık'ın oturduğu 'Müstakbel Damat' filmi önceki gün Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısı'nda basın toplantısı düzenledi.
'Müstakbel Damat' görücüye çıktı

Filmin oyuncularının tam kadro katıldığı etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

 Oyuncu kadrosu dikkat çekiyor

 Filimin yönetmenliğini de yapan başarılı oyuncu İlker Ayrık, ‘Müstakbel Damat’ın oyuncu kadrosu hakkında, “Filmizin çekimlerini bitirdik. Gördüğünüz gibi uzay üstü kadromuz var. Çocukken böyle bir kadro ile bir film çekeceğimi birisi bana söylese gerçekten benimle dalga geçiyorsun derdim.  Erdal Özyağcılar, Hande Soral, Nilgün Kasapbaşoğlu, Ayça Erturan, Aykut Taşkın, Suat Sungur, Ahu Sungur, Bilge Şen, Ferdi Akarnur, Ilgıt Uçum, Serkan Özcezarlı, M. Serdar Fırat, Yücel Erten ve köpeğimiz Linda başlı başına bir star. Geriye dönüp afişe baktığımda bu isimleri yan yana getirmek gerçekten zor” dedi.

 Kıbrıs’taki en büyük prodüksiyonlu film

 Kıbrıs’ta 5 hafta da çekilen film, ada da bu zamana kadar çekilen en yüksek bütçeli film oldu. Yapımcı, oyuncu ve yönetmenliğini yapan İlker Ayrık, çekimler hakkında, “Herhalde Kıbrıs’ta çekilmiş en büyük prodüksiyonlu film  olmuştur. Kıbrıs’ta en büyük bütçeli film yaptık derken Serhat ve Serdar’a sorarsan zaten siyahları giyinmiş gelmiş. Filmde Pervasız Yapım olarak M. Serdar Fırat ve Serhat Sarı ile birlikte üç ortağız. Filmi beraber yaptık” diyerek espri yaptı. Yavru vatan Kıbrıs’ta havada, karada ve denizde çekimler yaptıklarını söyleyen İlker Ayrık, “Yavru vatan Kıbrıs’ı karış karış gezdik. Filmde uçak, gemi, helikopter gibi araçlar kullanıldı. Yani havada, karada ve denizde her türlü yavru vatan Kıbrıs’ta çekimler gerçektirdik“ dedi. Başarılı oyuncu filmin konusu hakkında, “Bir aile boyu komedisi birbirini seven bir çift, sakar bir damat çok zor bir kayınpeder arayı bulmaya çalışan her ailede olduğu gibi bir anne kızın en büyük destekçisi ablası. Çetin Ali ailesinin en önemli parçası” dedikten sonra filmin maskotu Linda (köpek), için İlker Ayrık,”Basın toplantısında bile disiplinli ben hayatımda böyle bir köpek görmedim. Sette adeta bir süperstardı” dedi.

 Nazar boncuğu hediye etti

 Başarılı oyuncu İlker Ayrık, ‘Müstakbel Damat’ filminin çekimleri başlamadan önce oyunculara nazar boncuğu dağıttıklarını söylerken usta oyuncu Erdal Özyağcılar ile yaşadıkları nazar boncuğu olayını anlattı. İlker Ayrık, “Pervasız yapım olarak biz her filmimizde oyuncularımıza nazar boncuğu veriyoruz. Erdal ağabeye nazar boncuğu taktık patladı” dedikten sonra usta oyuncuya İlker Ayrık, Erdal Özyağcılar’a devasa bir nazar boncuğu hediye etti.

 İlker Ayrık, muhabir olup sorularıyla gazetecileri terletti

 Basın toplantısı sonrası başarılı oyuncu İlker Ayrık, eline mikrofon alarak muhabir ve kameranlarla röportaj yaptı. İlker Ayrık, iddialı sorularıyla basın mensuplarını terletti.

 Hande Soral, Hasan’a hak veriyor

 Güzel oyuncu Hande Soral, ‘Müstakbel Damat’ filmindeki rolü hakkında, “Çok seviyorlar birbirlerini Hasan ve Sema evlenmeyi düşünmek onlar için artık sonuç bu süreçte birbirlerini çok seven bir çift, ailesi ile ilk defa tanışıyor ve Hasan heyecanlanıyor. Ben Hasan’a hak veriyorum” dedi.

 Kız isteme töreninde damat maymuna dönüyor

 Muhabirlerin, “Gerçek hayatta sizde böyle durumlar yaşadınız mı?” sorusuna İlker Ayrık, “Benim kayınpederimde dünya tatlısı bir adam ama hakketen isteme anında heyecandan mıdır bilmiyorum ama ne oluyorsa oluyor o anda damat olarak maymuna dönüyorsun” diyerek espri yaptı. Hande Soral ise bu soruya, “Ben hiç gerilmedim ama İsmail de ailem ile daha önceden tanışıp vakit geçirdiği için gerileceğini hiç düşünmüyordum. Ta ki isteme anına kadar, isteme günü İsmail, çok gergindi” dedi.

 Filmin konusu;

 Kıbrıs’ın çok sıcak, sempatik ve tatlı şivesiyle sinema seyircisine de yepyeni bir tat vaat eden Müstakbel Damat filminin konusu; Kıbrıslı bir ailenin kızını istemek için İstanbul’dan yola çıkan bir damat adayı, huzur dolu ada hayatını bir anda alt üst eder. Kıbrıs’a gelen Müstakbel Damat yüzünden; son derece sakin bir hayatı olan ailenin başına gelmeyen kalmaz. Bu kadar da olmaz dedirten olaylar, “Aile Boyu Komedi” sloganıyla seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Heyecanlandığında ne yapacağı belli olmayan bir damat  adayı ve bundan nasibini fazlasıyla alan sert bir kayınpeder… Bir tarafta damat adayı İlker Ayrık, diğer tarafta baba Erdal Özyağcılar ve ikisinin arasında kalan güzeller güzeli bir kız Hande Soral.